Mange bliver snydt i handler på internettet

Man skal passe på, når man handler på internettet, for bedrageri er et voksende problem. Det gælder både online handler mellem private personer og handler, der er foretaget i webbutikker.

Tyveri og bedrageri på nettet er et udbredt problem. Disse computer-assisterede forbrydelser rammer for tiden mange personer, og udgør ifølge politiet et voksende problem i Danmark.

På døgnrapporten alene for det seneste døgn beretter Nordjyllands Politi om flere tilfælde af snyd med handel via nettet.

Snydt for Biopejs og fræsemaskine
En person er blevet snydt for en Biopejs til 6000 kroner, der blev sat til salg i en annonce på Den Blå Avis hjemmeside. Manden overførte pengene til sælgeren, men pejsen blev aldrig sendt af sted til køberen.

En anden episode omhandler en mand, der ville købe en fræsemaskine til 2000 kroner. Han overførte pengene til sælgeren, men heller ikke her blev varen sendt af sted.

Nordjyllands Politi har følgende råd til dem, der handler på nettet:

Gode råd, når du handler

  • Man skal bruge sin sunde fornuft.
  • Mød så vidt muligt sælger på vedkommendes privatadresse.
  • Betal med PayPal, hvis varen skal sendes med posten. Du er dermed automatisk dækket af PayPals Køberbeskyttelse.
  • Kig efter Nem-ID validering på DBA.

Falske webbutikker
Mange bliver også snydt, når de handler i webbutikker. Falske webbutikker ligner nemlig efterhånden de almindelige netbutikker til forveksling. Det kan være svært at opdage, fordi nogle fupbutikker opkøber gamle domæner og bruger dem som snydeplatform.

Læs mere om både forskudsbedrageri og falske webbutikker på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland