Marathon skal være brutalt

Mere end 250 løbere deltog i dag, da der blev afholdt Brutal Marathon i Aalborg.

De fleste er nok enige om, at et Marathon er temmelig udfordrende. Men det er tilsyneladende ikke nok for de mere end 250 løbere, der i dag deltog i Aalborg Brutal Marathon.

Jeg elsker bakker, så det er fint. Så kan man også lukke munden på dem, der siger, at man ikke kan

Her skal løberne nemlig igennem de berømte 42.195 kilometer, men det er på alt andet end flad vej. Ved Aalborg Brutal Marathon bliver løberne nemlig kastet ud i mere end 700 højdemeter i løbet af ruten, men det er ikke noget, der skræmte dagens løbere.

- Jeg elsker bakker, så det er fint. Så kan man også lukke munden på dem, der siger, at man ikke kan, fortæller Steffen Feldbæk Jensen, der i dag løb sit første Marathon nogensinde ved Aalborg Brutal Marathon.

- Vi vil gerne give deltagerne her nogle ekstra udfordringer og oplevelser. Mange af dem, der kommer her, vil jo gerne udfordres, fortæller medarrangør af løbet Christian Lodberg.

Dagens deltagere skulle i alt løbe 6 rundture af 6,9 kilometer per tur. Alt sammen i særdeles kuperet terræn. Særligt frygtet er skovbakkevej ved Aalborg Tårnet, der stiger med mere end 15 % over 400 meter.

- Bakken ved Skovbakkevej er nok rutens hårdeste. Den trækker altså virkelig tænder ud, fortæller Christian Lodberg.

Og med så hård en rute, så er der kun en ting at gøre, fortæller Steffen Feldbæk Jensen.

Det er stille og roligt hele vejen, og så må man ned at gå, hvis bakkerne bliver for hårde. Det er der ingen skam i, siger han.

Dagens vinder blev løberen Emil Adelborg i tiden 2 timer og 46 minutter. Steffen Feldbæk Jensen gennemførte sit første Marathon i tiden 3 timer og 56 minutter.


Seneste nyt

fra Nordjylland