Mårhund på farten

Den mårhund, der forsynet med en GPS sender blev sat ud i Lille Vildmose den 17. maj, har i de forløbne 14 dage nærmest været Himmerland rundt.

I begyndelsen lignede det et anfald af hjemve. Mårhunden, der var indfanget ved Ringkøbing fjord, satte i lige linje kurs mod vest - sydvest i et rasende tempo, op til 20 km i døgnet. En overgang var ligeledes kærlighed under mistanke. Mårhundens mage fra Ringkøbing Fjord var nemlig - ligeledes i steriliseret stand og med "judashalsbånd" - udsat på Salling, og hun havde en overgang kurs syd om Skive Fjord. Men et møde udeblev.

Efter at have inspiceret Himmerlands vestkyst fra Lovnshalvøen til Løgstør, satte mårhunden fra Lille Vildmose kursen den modsatte vej ad en nordligere rute, og han er nu efter 14 dage nået tilbage i Lille Vildmose, endda ret præcist nær udsætningsstedet ved Lillesø.

- Den lange løbetur har givet os nogle meget brugbare oplysninger om mårhunde, der kan sagtens være mange mennesker, der kan se den samme mårhund, når de kommer så langt omkring. Endvidere er det meget tydeligt, at de er udpræget nataktive, det er kun i få tilfælde, at mårhunden har bevæget sig om dagen, hvorimod den har været på farten fra kl. 23 og til klokken 5. Med vores mårhunds bedrifter i mente, er det ikke så sært, at vi oftere hører om trafikdræbte mårhunde end levende. Den har på 14 dage krydset 4 - 5 stærkt trafikerede veje - to gange, siger vildkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen, Aalborg, der spændt følger med i, om mårhunden nu bliver i Vildmosen eller tager på nye eventyr.


Seneste nyt

fra Nordjylland