Marias husleje stiger med 3000 kroner

En huslejestigning på mere end 3000 kroner. Det er realiteten for en 24-årig autist, som flyttes til et nyt botilbud og får mere end svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Susanne Albertsen og hendes datter Maria er i gang med at pakke flyttekasser ud. På søndag flytter Maria ind i en nybygget lejlighed i Hammer Bakker.

Maria er 24 år og autist, og hun har behov for pædagogisk døgnbemanding. Hidtil har hun boet i et rækkehus i Vestbjerg, hvor der døgnet rundt var tilknyttet pædagoger, men Aalborg Kommune har valgt at samle specialtilbudene i nybyggede lejligheder i Hammer Bakker, hvor Maria altså skal bo fremover.

- Vi er rigtig glade for stedet, og for området og bygningerne, fortæller Marias mor Susanne Albertsen.

Til gengæld blev hun noget chokeret, da hun for en uge siden fik et brev, der oplyste, hvad Marias fremtidige husleje bliver. Selv om flytningen har været bestemt længe, har det nemlig først nu været muligt at få at vide, hvor meget det kommer til at koste.

Tidligere betalte Maria Albertsen 4219 kroner om måneden i husleje. Den nye husleje bliver på 7518 kroner. Hver måned har Maria udbetalt 9697 kroner, og de sidste godt 2000 kroner skal dække faste udgifter som el, forsikring, licens, tv, rengøring, kommunal kørsel - Maria kan ikke bruge offentlig transport - og derudover tøj, fornøjelser og aktiviteter.

- Det kan komme til at knibe bare med at betale de faste udgifter, og skal der så også købes tøj, artikler til personlig pleje, samt betales for aktiviteter, så er det rent underskud, siger Susanne Albertsen, som frygter at datterens livskvalitet forringes, hvis ikke hun kan deltage i aktiviteter og komme ud som hun hidtil har gjort.

Der har ikke været alternativer til at flytte til botilbuddet i Hammer Bakker og finde noget billigere. Maria kan ikke bo alene, så den eneste anden mulighed ville være at flytte hjem til forældrene.

- Maria er 24 år, og hun er voksen. Så derfor skal hun ikke bo hjemme hos sine forældre. Hun skal have lov til at bo for sig selv, ligesom alle andre unge mennesker skal her i Danmark, siger Susanne Albertsen.

Nu vil forældrene søge boligstøtte til Maria. De ved endnu ikke, hvor meget hun har mulighed for at få i boligstøtte, men håber at det kan være nok til at give overskud på budgettet.

Udover Maria Albertsen er 11 andre flyttet fra andre specialtilbud til Specialgruppen i Hammer Bakker.

Den ansvarlige politiker på området, ældre- og handicaprådmand i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen (V), har stillet forvaltningen en række spørgsmål om sagen. Men hun har onsdag ikke ønsket at udtale sig om sagen, da hun endnu ikke har fået svar og derfor ikke er tilstrækkeligt oplyst om huslejefastsættelsen i forbindelse med botilbuddet i Hammer Bakker.


Seneste nyt

fra Nordjylland