Fuld fart fremad: Marius ligger i top som dansk dronepilot

Dronerne kan flyve med op til 200 kilometer i timen, og piloterne navigerer ved hjælp af et kamera monteret på dronen.

For første gang nogensinde bliver der i denne uge afholdt sommerlejr for dronepiloter i Pandrup.

Lejren afholdes på Pandrup Modelflyverklub, og her kan droneinteresserede komme og prøve kræfter mod hinanden og udveksle tips og tricks.

quote Med de her briller er det som at sidde på dronen. Det er som om, man selv flyver. Det var det, der fangede mig, da jeg begyndt

Marius Strandberg, dronepilot

- Det handler om at lave noget sjovt for de unge mennesker i sommerferien. Vi har nogle dygtige medlemmer her i klubben, og man bliver kun endnu bedre af at flyve mere. De unge mennesker har jo en lang sommerferie og så ville vi gerne støtte op om de talenter, de har, siger Klaus Fischer, der er medarrangør af sommerlejren.

Blandt de unge talenter er 14-årige Marius Strandberg fra Gjøl. Han har været dronepilot i et år og ligger allerede nummer et på den officielle danske rangliste over dronepiloter.

- Jeg synes det er sjovt. Det er en fed hobby, og så møder man jo en masse nye mennesker, når man er ude til sådan nogle arrangementer. Samtidig får man noget frisk luft, siger Marius Strandberg.

Vender tilbage næste år

Til konkurrencer flyver der typisk fem piloter på en bane. Her skal de flyve tre runder, og den der kommer først vinder.

Dronerne kan flyve med op til 200 kilometer i timen, men på banen i Pandrup kommer de kun op omkring de 100 kilometer i timen.

På dronerne er monteret et kamera. Billederne fra kameraet vises i en særlig ’brille’, som dronepiloten har på. På den måde kan piloten se, som hvis han sad på dronen.

- Med de her briller er det som at sidde på dronen. Det er som om, man selv flyver. Det var det, der fangede mig, da jeg begyndt, fortæller Marius Strandberg.

Dronelejren fortsætter til og med på søndag, og kommer man ikke fra området, er der også mulighed for at slå telt op ved dronebanen.

- Der har været en del besøgende. De er kommet både fra Randers, Hjørring og andre steder. Der har nok været en 20-25 piloter mere end vi plejer at være i løbet af de første dage. Vi er rigtig godt tilfredse, så det er helt klart noget, der kommer igen til næste år, siger Klaus Fischer.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland