Martin i Frederikshavn solgt

Den store danske lysfabrik Martin med afdeling i Frederikshavn er blevet solgt for 917 millioner kroner. [b]Opdateret. [/b]

Firmaet Skouw og Co, der ejer Martin Professionel, har onsdag morgen indgået en aftale med den amerikanske virksomhed Harman International Industries, Incorporated. Martin er solgt for 917 millioner kroner.

HARMAN designer, fremstiller og sælger en bred vifte af lydprodukter, primært til underholdningsindustrien samt automobil- og forbrugermarkederne. Virksomheden er kendt for brands som AKG, Harman Kardon, Infinity og JBL.

HARMAN er noteret på børsen i New York, omsætter for ca. 25 mia. kr. og har ca. 13.400 medarbejdere.

Martin, der er verdens førende producent af computerstyret effektlys, der afsættes til underholdnings- og oplevelsesindustrien, har været delejet af Schouw & Co. siden 1999 og helejet siden 2001.

Virksomheden blev ramt meget hårdt af den globale finanskrise og har de seneste år været igennem en transformation, hvor der har været fyringer, og store dele af produktionen er blevet outsourcet.

- Det har været væsentligt for os, at en ny ejer af Martin har mulighed for at udvikle og styrke virksomheden internationalt, siger adm. direktør i Schouw & Co. Jens Bjerg Sørensen.

- Vi har de seneste år vendt udviklingen i Martin og skabt et stærkt fundament for en profitabel fremtid, men ser også, at HARMANs globale tilstedeværelse giver en betydelig styrket position på vækstmarkederne. En position, som Martin kan udnytte til vækst og fortsat udvikling.

Adm. direktør og bestyrelsesformand i HARMAN, Dinesh C. Paliwal glæder sig til, at Martin bliver en del af HARMANs organisation:

- Martins lysprodukter er et fantastisk supplement til vores audioprodukter på alle vores globale markeder, og fremover vil vi have enestående muligheder for at tilbyde vores kunder komplette systemløsninger inden for lyd, lys og video til udlejning og i faste installationer.

Adm. direktør i Martin, Christian Engsted ser store muligheder i det nye ejerskab:

- Til det professionelle marked har HARMAN i dag verdens førende brands inden for lyd, og Martin er verdens førende brand inden for dynamisk lys, og sammen vil vi kunne tilbyde vores kunder unikke muligheder for avancerede og integrerede løsninger, som ingen i industrien kan matche."

Salget af Martin er betinget af sædvanlige godkendelser, herunder fra myndighederne, og det forventes, at handlen gennemføres i løbet af 1. kvartal 2013.

 

Der er godt 200 medarbejdere hos Martin i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland