1. skoledag for elever: Matematikkens Hus åbnet i Hjørring

Efter otte års forberedelser kunne Birgit Mortensen i dag endelig byde de første elever velkommen til et hus med brøker, geometri og kvadratrødder.

De første skoleelever trådte i dag ind i de spritnye lokaler i Matematikkens Hus i Hjørring. Her er der udelukkende fokus på regneregler, pi og geometri - målet er at inspirere eleverne i 0.-6. klasse til at blive begejstrede for matematik.

- Jeg vil rigtig gerne, at de undrer sig og bliver nysgerrige, for det er det vigtigste for læring, siger Birgit Mortensen, der, sammen med hjerneforsker Kjeld Fredens, står bag Hjørring Kommunes nye skoletjenestetilbud, Matematikkens Hus.

Matematikkens Hus er for alle skolebørn og de ældste børnehavebørn. Kommunale skoler og institutioner i Hjørring kan komme der gratis, mens alle andre skal betale 3.500 kroner pr. dag. Huset er stort set fuldt booket indtil sommerferien.

quote Jeg vil rigtig gerne, at de undrer sig og bliver nysgerrige, for det er det vigtigste for læring.

Birgit Mortensen, initiativtager, Matematikkens Hus

Og allerede her på 1. skoledag var de nye elever da også begejstrede over husets muligheder, der blandt andet byder på en fiktiv købmandsbutik. Her skal eleverne udregne korrekte byttepenge osv.

- Det er sjovt, for vi lærer en masse nyt, og så lærer vi det endda på en spændende måde, siger Malthe Thrane Rasmussen.

Dermed er Birgit Mortensens  otte-årige drøm om et matematik-hus endelig gået i opfyldelse. 


Seneste nyt

fra Nordjylland