"Meget tilfredsstillende" Jutlander-regnskab: Udbetaler 43 millioner til aktionærer

Jutlander Bank tjente i 2016 239 millioner kroner før skat. Banken kalder resultatet "meget tilfredsstillende".

Jutlander Bank A/S kom ud af 2016 med et ikke alene tilfredsstillende, men "meget tilfredsstillende" resultat. Det skriver banken i en pressemeddelelse. Før skat lander resultatet på 239 millioner mens det ender på 193 millioner efter skat.

- Resultatet før skat i 2016 svarer lige netop til resultatet i 2015. Det har vi nået, selv om vi er gået tilbage på vores netto rente- og gebyrindtægter. Det må siges at være flot, udtaler bankens ordførende direktør, Per Sønderup.

Banken har fået flere kunder, der har flere forretninger og samlet set er forretningsomfanget i banken steget med 1,2 milliarder til i alt 32,8 milliarder.

- Væksten viser, at den strategi, vi begyndte at implementere for to år siden, virker. Vi bestræber os på at være Danmarks mest tilgængelige og personlige bank, og det er ekstremt efterspurgt blandt bankkunder. I det daglige klarer du fint dig selv med mobilbank og netbank. Men når det gælder større økonomiske beslutninger som eksempelvis huskøb og formuepleje, så har langt de fleste brug for en professionel sparringspartner, som kender dig og er der for dig, udtaler Per Sønderup.

Oveni det tilfredsstillende resultat og det stigende forretningsomfang kan Jutlander Bank notere sig at nedskrivningerne er faldet med en tredjedel sammenlignet med 2015, så de udgør 95 millioner i 2016 kontra 146 millioner i 2015. 70 procent af nedskrivningerne kan føres tilbage til bankens landsbrugskunder, men Per Sønderup håber, de svage forbedringer der skete på landsbrugets afregningspriser fortsætter i 2017 med endnu lavere nedskrivninger til følge.

Jutlander Banks bestyrelse har besluttet at foreslå bankens generalforsamling at udlodde et aktieudbytte på fem kroner pr. aktie. Det betyder, hvis generalforsamlingen godkender forslaget, at 43 millioner kroner svarende til 22 procent af resultatet udbetales til aktionærerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland