Mere sundhed til børn i Aalborg Kommune

Børn og unge i Aalborg Kommune skal have mere sved på panden, flere fibre i maven og mere smil på læberne.

Aalborg Kommune styrker på en række områder indsatsen for at børnene får et endnu sundere liv. Kommunen håber, at forældrene vil samarbejde - og selv leve et sundere liv.

Aalborg Kommunes medarbejdere har gennem marts og april sat ekstra fokus på sundhed.
Under overskriften KRAM-måned har kommunen arbejdet med emner som Kost, Rygning, Alkohol og Motion (forkortet KRAM).

Også politisk står sundheden højt på dagordenen:
- Vi står som kommune og forældre med store fælles udfordringer: Mange børn og unge lever et usundt liv. Vi ser børn, der bliver syge af deres og familiens usunde livsstil.

Usundhed har endog en social slagside, hvor de i forvejen socialt dårligt stillede ofte også kæmper mest med sundhedsproblemer.

Det kan være svært at ændre usunde livsvaner. Derfor skal vi støtte hinanden som medarbejdere og forældre. Hermed kan vi fremme en sundere livsstil, konstaterer rådmand Mai-Britt Iversen.

Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune har allerede gennemført en række initiativer for at skabe sundere rammer om børn og unge:

Sund mad står på menuen i daginstitutioner Tandplejen kortlægger børnenes sundhed
"Kroppen på Toppen", skal styrke sundhed og motion for børn, medarbejdere og forældre i daginstitutioner.

Rådmanden lægger også vægt på, at den sunde linje vil fortsætte også i fremtiden - og hun håber på forældrenes opbakning.

- Jeg håber, at mange børnefamilier vil benytte disse mange nye initiativer til i fællesskab at vælge en sundere livsform, slutter rådmanden.

Hun mener, at børn og voksne, forældre og medarbejdere kan lære meget af hinanden, når det gælder om at leve sundere og sjovere.


Seneste nyt

fra Nordjylland