Merete Riisager vil gøre det nemmere at være efterskole

Undervisningsministeren, Merete Riisager, vil gør det nemmere at være efterskole med mere enkle og tidssvarende rammer til at drive skole.

Nu er der hjælp på vej til de nordjyske efterskoler. For det skal være nemmere at være efterskole. På Liberal Alliances landsmøde i Aalborg lørdag løftede undervisningsministeren, Merete Riisager, sløret for et forslaget til en hjælpepakke, der skal lette livet for efterskolerne.

På Hørby efterskole i Sæby er de glade for forslaget, der giver dem flere muligheder.

- Det byder jeg rigtig velkommen og på sådan en solskinsdag er det bare ”win win”. Nu er der mulighed for, at vi må eksperimenter lidt mere og bruge vores frihed til at være den være frie skole, siger Helle Krogsgaard, lærer, Hørby Efterskole og næstformand, Efterskoleforeningen

Ændringerne skal ske for at give efterskolerne "mere tidssvarende rammer", lyder det fra ministeren, der i lørdag var i Aalborg i forbindelse med Liberal Alliances landsmøde.

- Med frihedspakken får efterskolerne mere lempelige og liberale rammer, som skal sikre, at efterskolerne kan drive en spændende skole med muligheder for faglig og personlig udvikling blandt deres elever. Flere af rammer har lovgivningen stået i vejen for. Derfor har jeg lyttet til Efterskoleforeningens ønsker, så efterskolerne fortsat kan være et attraktivt valg for de unge, siger undervisningsminister Merete Riisager.

 

Helt konkret betyder det for de 33 efterskoler i Nordjylland, at de på lovligvis må gøre følgende:

• Må leje ekstra lokaler i stedet for at købe dem

• Må arrangere folkeoplysende arrangementer for elever og også for udefra kommende

• Kan have tosprogede elever uanset, om de har statsborgerskab i Danmark eller ej.

• Nå samarbejde med andre efterskoler 

 

Undervisningsministeren garanterer, at de tre regeringspartier stemmer for.

- Regeringen stemmer for - ja, det gør de. Spørgsmålet er, hvor mange andre partier, der vil være glade for den her pakke. 05:31-05:38: der er heldigvis mange partier, som holder af efterskolerne, og derfor håber jeg også på en bred opbakning, siger Merete Riisager.

Undervisningsministeren vil fremsætte lovforslaget til næste folketingssamling.  


Seneste nyt

fra Nordjylland