Migræne forsvinder efter piercing

Nordjyder oplever, at de kan slippe af med migræne ved at få lavet en simpel piercing i øret. Migræneramte står nu i kø hos en piercer i Aalborg for at få en piercing.

Lige så længe hun selv kan huske, har Janni Ziegler fra Vestbjerg lidt af migræne. Hun har anfald flere gange om ugen, og hun tager ofte flere stærke piller end hun må. I dag skal Janni have lavet en såkaldt Daith-piercing.

- Jeg håber på, at slippe for at have migræne eller i hvert fald slippe for mange af de anfald jeg har. Kunne jeg nu bare nøjes med at have det halve, så ville jeg være glad, siger Janni Ziegler.

Sanne Sørensen er professionel bodypiercer hos Royal Ink i Aalborg. Hun har længe lavet Daith-piercinger som udsmykning. Nu er det folk med migræne der opsøger hende, og mange melder tilbage, at piercingen har hjulpet dem.

- Jeg kan jo bare se på resultaterne fra mine kunder. Ti procent har meldt tilbage, at det ikke har haft nogen virkning. Det har en eller anden form for virkning hos de fleste, siger Sanne Sørensen.

I følge Hovedpineforeningen lider 15 procent af den danske befolkning af migræne. Der er ikke videnskabeligt belæg for at en piercing har en gavnlig effekt, og derfor vil formanden for foreningen hverken tale for eller imod piercinger som et middel mod migræne.

quote Jeg kan jo bare se på resultaterne fra mine kunder. Ti procent har meldt tilbage, at det ikke har haft nogen virkning. Det har en eller anden form for virkning hos de fleste

Sanne Sørensen, Bodypiercer, Royal Ink, Aalborg

- Hvis ikke man får det lavet ordentligt, så kan man få en voldsom gang betændelse. Det er jo heller ikke noget, der er 100 procent sikkert. Der er ingen evidens for, at det virker mod migræne, men jeg har godt nok læst, at der er rigtig mange, som har glæde af det, siger Hanne Johansen, der er formand for Hovedpineforeningen.

En af dem der er sluppet af med sin migræne efter at have fået hul i ørerne er Thenna Scholdager fra Aalborg. I 15 år har hun levet med en voldsom hovedpine. Nu er den væk. Hun overvejer, om hun ikke bare skulle smide sine migrænepiller ud. Hun har ikke taget en eneste siden hun i april fik lavet to Daith-piercinger hos Sanne Sørensen.

- De første to dage havde jeg stadig migræneanfald, og så tænkte jeg øv, det virkede ikke. Men på tredjedagen forsvandt migrænen, og den er ikke kommet igen siden. Det har bare været en kæmpe lettelse, fortæller Thenna Scholdager.

Thenna skrev et opslag om sine piercinger på Facebook. Det er blevet delt 20.000 gange og folk fra Norge og Island har skrevet til hende for at høre om hendes erfaringer.

- Det eksploderede fuldstændigt. Det væltede ind med beskedanmodninger på Facebook fra folk der ville høre mere, fordi de også havde problemer. Jeg er egentligt overrasket over, hvor mange der døjer med migræne, siger Thenna Scholdager.

Der findes ikke videnskabelig dokumentation for at piercingerne virker mod migræne, og Thenna er da også åben overfor, at det er en anden effekt, hun har haft gavn af.

- Om det så bare er mine tanker, der gør det, så virker det. Så fred være med det, hvis det kun er det, der gør det. Det kan godt være det kun er placeboeffekt, men det er jeg ligeglad med, for det har virket for mig, siger Thenna Scholdager.

Sanne Sørensen fra Royal Ink har i de seneste måneder lavet 250 piercinger mod migræne. Det koster 595 kroner at få piercet begge øre. Sanne føler ikke, at hun udnytter folk i en desperat situation.

- Jeg går ikke ud og giver nogen garantier. Jeg siger til alle mine kunder, at der ikke er nogen garanti for, at det her virker. Det siges, at der er nogle akupunkturpunkter inde i øret, men det har jeg ikke forstand på. Jeg er piercer og laver kropsudsmykninger. Jeg er ikke akupunktør, slår Sanne Sørensen fast.

Efter ti minutter i stolen har Janni Ziegler nu to nye piercinger. Hun håber, at de kan give hende et bedre liv med færre sygedage, men hun vil ikke blive skuffet, hvis det ikke har nogen effekt.

- Hvis ikke det virker, så har jeg bare to fede piercinger, siger Janni Ziegler.


Seneste nyt

fra Nordjylland