Miljøzone i Aalborg midtby

Aalborg Kommune etablerer fra 1. februar næste år, en miljøzone i Aalborg Midtby. Formålet er at begrænse luftforureningen, herunder udslippet af de sundhedsskadelige partikler i det centrale byområde, hvor mange fodgængere og cyklister hver dag færdes.

Siden 2004
Aalborg Kommune har arbejdet hen mod en miljøzone siden slutningen af 2004 og har tidligere truffet beslutning om at indføre en miljøzone, der dækker et område afgrænset af ringforbindelsen rundt om midtbyen og Limfjorden mod nord.

Høring i 2007
I perioden 14. september - 15. oktober 2007 blev der gennemført en høring vedrørende den geografiske afgrænsning af miljøzone i Aalborg. De indkomne indsigelser er efterfølgende blevet behandlet og vurderet i projektets styregruppe.

Miljøzone i 2009
Byrådet besluttede på møde den 26. november 2007 at følge Teknik- og Miljøudvalgets indstilling om at fastholde den geografiske afgrænsning, der blev sendt i høring og dermed beslutte, at der indføres miljøzone i Aalborg med virkning fra den 1. februar 2009.

Miljømæssige sundhedsmæssige gener
Miljøzonen skal være med til at mindske de miljømæssige og sundhedsmæssige gener, som trafikken har i den centrale del af Aalborg.

Renere bymiljø
Bymiljøet vil blive renere, da forureningen fra de tunge køretøjer reduceres.

Information og skilte
Inden miljøzonen træder i kraft vil offentligheden og transportbranchen blive informeret, ligesom der vil blive opsat skilte ved indkørsel til miljøzonen.

Informationsmøde
Aalborg Kommune holder informationsmøde om etableringen af miljøzonen. Mødet afholdes tirsdag den 16. september.
Virksomheder og chauffører fra hele regionen er inviteret til at komme og høre mere om miljøzonen.


Seneste nyt

fra Nordjylland