Milliondyre skind og pelse vises frem i Aalborg

Nordjyske minkavlere fremviser lørdag deres bedste skind på pelsmesse i Aalborg.

Mellem 300 og 400 kroner for et enkelt minkskind lyder af meget, men faktisk er prisen bare det halve af, hvad den var for tre år siden.

De nordjyske minkavlere vurderer, at 2017 bliver et ”acceptabelt” år.

- 2013 og 2014 var to fantastiske år for os med meget høje priser. Vi vidste godt, at det ikke ville fortsætte, og verdensproduktionen er faldet, så det er priserne også, forklarer formand for Nordjyllands Pelsdyravlerforening Karsten Beltoft, da TV2 Nord møder ham på lørdagens pelsmesse i Musikkens Hus i Aalborg.

På messen mødes de nordjyske minkavlere med deres bedste skind og konkurrerer om deltagelse i landsudstillingen i Herning senere på året. En konkurrence hvor nordjyderne traditionelt klarer sig godt:

- Det er toppen af poppen, vi ser her på udstillingen, og selvom der er et par avlere i Midt- og Sønderjylland, som tager rigtig mange pladser på Landsudstillingen, så klarer vi os faktisk rigtig godt, lyder det fra minkavler Peter Christensen fra Gjøl. Han deltog i dagens udstilling med ni såkaldte bundter, hvoraf to blev præmieret med ærespræmie.

Udover udstilling af de rå skind kunne publikum også se modeshow, hvor arrangørerne fremviste en række af de produkter, som skindene anvendes til.

Pelse i alle afskygninger og prisklasser blev vist frem på catwalken af modellerne. Og så var der naturligvis også mulighed for at købe en pels med hjem fra udstillingen. Hvis altså tegnebogen var tyk nok. 


Seneste nyt

fra Nordjylland