Millionstøtte til grøn omstilling i Nordjylland

Væksthus Nordjylland har netop fået bevilget knap 3 millioner kroner. De skal bruges på, at udvikle værktøjer til grøn omstilling blandt små og mellemstore virksomheder.

Væksthus Nordjylland og Region Nordjylland er det eneste danske projekt, der fik bevilget penge fra Interreg Europe, der støtter regionale projekter, der øger videndeling og læring mellem virksomheder og myndigheder. Dette projekt blev udvalgt blandt 260 ansøgninger.

- Det er nødvendigt at begynde at arbejde strategisk med omstillingen til grønne og mere bæredygtige energiformer, og derfor er vi meget glade for, at Interreg Europe har valgt at støtte det nordjyske projekt, siger Jane Ribergaard Holm, udviklingsansvarlig i Væksthus Nordjylland.

Pengene fra Interreg kommer til at finansiere 85 procent af det projekt, hvor det handler om at virksomhederne skal vende miljøudfordringer til muligheder for grøn vækst. I første del af projektet skal man finde den bedste måde at effektiviserer ressourcer, når man udvikler nye værktøjer, som virksomhederne kan bruge i projektets næste fase.

- For de virksomheder, der er tidligt ude og kan se perspektiverne i en grøn omstilling, kan der være store gevinster at hente, både økonomisk og miljømæssigt. Derfor ser vi meget frem til at få udviklet en model for, hvordan vi vejleder de nordjyske virksomheder i omstillingen til en cirkulær økonomi, siger Jane.

Fakta om Væksthus Nordjylland:

  • Væksthus Nordjylland er et af fem Væksthuse i Danmark og er ejet af de 11 kommuner i Region Nordjylland.
  • I Væksthusene kan virksomheder på Danmarks regning få lagt deres Vækstplan og gjort udfordringer til muligheder. 
  • I Væksthus Nordjylland kan man få kortlagt sine forretningsmuligheder af et stærkt hold af uvildige vækstkonsulenter. 
  • Væksthus Nordjylland er operatør på en lang række programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb, der skaber vækst

 


Seneste nyt

fra Nordjylland