Mindre karakterræs på nordjyske gymnasier

To udvalgte klasser på Nørresundby Gymnasium skal have færre karakterer. Gymnasiet har nemlig fået grønt lys til at være en del af en ny forsøgsordning.

Et nyt skoleår er begyndt, og for to 1.g-klasser på Nørresundby Gymnasium betyder det også et farvel til karaktererne, som de kender dem. Gymnasiet har nemlig fået lov til at afprøve en ny form for feedback.  

Undervisningsministeriet har givet 15 skoler i Danmark grønt lys til at skære ned på karaktererne i udvalgte klasser.

- Det er, fordi vi gerne vil prøve at have nogle klasser, der ikke skal have så mange karakterer. Der er noget, der tyder på, at elever faktisk lærer dårligere, hvis de får mange karakterer. Det er bedre, at de får noget vejledning om, hvordan de kan blive bedre ved den næste opgave, de skal lave, siger rektor på Nørresundby Gymnasium, Søren Hindsholm.

Det nye forsøg vækker stor glæde hos de nye elever.

- Jeg synes, det er fedt nok, fordi i folkeskolen, da man fik karakterer, var det jo egentlig bare et nummer, man fik. Jeg synes, det er fedt nok, at man kan få en ordentlig evaluering, så man måske ved mere specifikt, hvad det er, man skal, siger Melina Roussis, der lige er startet i 1.g.

De elever, der er med i forsøgsordningen, får kun karakterer, når de går til eksamen, og det kan ifølge den nye 1.g’er Michael Rosendahl lette lidt af presset på ham selv og de andre i løbet af året.

- Jeg synes, det ville være mega lækkert, fordi når der kommer karakterer ind i billedet, kan der tit komme meget karakterræs. Det synes jeg godt kan være lidt trættende, at man hele tiden skal kæmpe om, hvem der får den højeste karakter, siger Michael Rosendahl, der også lige er startet i 1.g.

De mere erfarne elever har brugt karaktererne til at vide, hvilket niveau de er på – men for nogle kan det være en god måde at blive vurderet, mener Christian Vesti Hansen.

- Mit forhold til karakterer har været rigtig godt. Jeg har rigtig godt kunne lide at læne mig lidt op ad dem, og se hvor jeg lå, og føle "okay, det er her, jeg ligger omkring."  Men altså, der er jo nogle mennesker, der kan gå helt i panik over karakterene og være bange for, at det går galt, fordi man skal videre med den karakter, siger Christian Vesti Hansen, der netop er kommet i 2.g efter sommerferien.

Udover Nørresundby Gymnasium er Hasseris Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars også med i forsøgsordningen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland