Frederikshavnere går forrest i lokal klimakamp: - Mine børnebørn skal også have en verden at leve i

En gruppe ildsjæle fra Frederikshavn har meldt sig til at være grønne ambassadører for kommunen. I fællesskab skal de sætte gang i en lokal klimaindsats.

En gruppe grønne ildsjæle fra Frederikshavn-området smøger nu ærmerne op og sætter gang i en lokal klimaindsats i kommunen.

I fællesskab skal i alt 20 engagerede borgere arbejde med og finde frem til, hvilke tiltag der skal sættes i gang for at få kommunens øvrige borgere til at tage mere hensyn til miljøet.

quote Der er meget snak. Vi vil gerne handle. Det er derfor, vi gerne vil være grønne ambassadører

Alice Thaarup, grøn ambassadør i 'Min Energiby'

- Sammen med dem skifter vi gear i de borgerrelaterede aktiviteter. Vi ved, det smitter, og det er præcis den effekt, der kan give resultater i den grønne omstilling, siger Bahram Dehghan, chefkonsulent, Energibyen Frederikshavn Kommune.

Én af de grønne ambassadører er Henrik Jensen. For ham er det en naturlig del af hverdagen at tænke grønt i alle sammenhænge, og nu skal han få flere borgere til at tænke på samme måde.

- Jeg deltager. fordi det ligger mig på sinde, at mine børnebørn også skal have en verden at leve i. Derfor må vi hver især gøre, hvad vi kan, siger Henrik Jensen.

Deltagerne kommer fra alle lokalområder. Der er unge og ældre, kvinder og mænd, nybegyndere og mere erfarne klimaforkæmpere.

Baggrunden for at deltage er en lyst til at forpligte sig og tage et ansvar. Mange er begyndt på egen hånd. Fra små skridt - som at samle dåser i vejkanten, så de ikke gør skade på naturen - til store beslutninger.

quote Det handler jo ikke om at være frelst, når man skal i gang. Vi kan kigge på vores vaner, og selvfølgelig kan vi justere på dem, et skridt ad gangen. Når vi er mange, så nytter det,

Alice Thaarup, grøn ambassadør i 'Min Energiby'

En anden deltager er Alice Thaarup. Hun håber, at gruppen kan skabe så stor gennemslagskraft, at det kan gavne hele Frederikshavn Kommunes grønne synlighed.

- Der er meget snak. Vi vil gerne handle. Det er derfor, vi gerne vil være grønne ambassadører, siger hun og fortsætter:

- Vi har et ansvar. Engang tænkte vi ikke så meget over det, men nu har vi lært, at vi er nød til at ændre kurs, og det kan vi alle sammen være med til. Det handler jo ikke om at være frelst, når man skal i gang. Vi kan kigge på vores vaner, og selvfølgelig kan vi justere på dem, et skridt ad gangen. Når vi er mange, så nytter det, det siger sig selv, siger Alice Thaarup.

Projektet hedder ’Min Energiby’, og bag initiativet står Frederikshavn Kommune. Hvis man har idéer, ønsker eller forslag til de nyudnævnte grønne ambassadører er man velkommen til at kontakte Energibyen.

De kommende aktiviteter fra ’Min Energiby’ bliver både med direkte og indirekte påvirkning af miljø og bæredygtighed.


Seneste nyt

fra Nordjylland