Minister vil hyre flere hænder til skrotbehandling

Nordjyske skrotvirksomheder lider under lang sagsbehandlingstid i Miljøstyrelsen. Eksterne konsulenter skal nedbringe ventetiden.

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen var onsdag kaldt i samråd, for at svare på, hvorfor sagsbehandlingstiden i Miljøministeriet for tiden er usædvanlig lang. Den lange sagsbehandlingstid – som ifølge ministeren skyldes udflytningen til Odense – betyder, at flere nordjyske virksomheder har svært ved at holde forretningen kørende. 

quote - Det her er en skandale!

Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet)

Skibsmægler Jens Christian Møller fra Sæby fulgte intenst med i sendingen fra onsdagens samråd. Han afventer i øjeblikket Miljøministeriets godkendelse til at hente to tyske skibe og deres motorer til Danmark med henblik på videresalg. 

- Hvis der nu går to måneder eller tre måneder, så er det ikke sikkert, at den pågældende køber kan vente på de motorer, og så er den handel gået i stykker, siger Jens Christian Møller.  

På samrådet skulle ministeren blandt andet svare på, hvilke konsekvenser den planlagte udflytning til Odense for sagsbehandlingstiden. Undervejs kom det frem, at 111 andre virksomheder som Jens Christian Møllers venter på, Miljøstyrelsen tager deres sager op.

- Det her er en skandale! Der er virksomheder, der ikke kan få behandlet de her sager, folkene er sendt hjem, virksomhederne har ikke noget at lave, så det er ikke godt nok, siger Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet), der er medlem af Folketinget Miljø- og Fødevareudvalg. 

quote Når man flytter statslige arbejdspladser, så vil det have konsekvenser

Jakob Ellemann-Jensen (Venstre), Miljø- og Fødevareminister

Ministeriet undersøger nu, hvordan eksterne konsulenter kan være med til at få styr på situationen, indtil de ved udgangen af 2018 regner med at være tilbage på normal ekspeditionstid. 

- Jeg er meget opmærksom på de virksomheder, der oplever de her udfordringer, og ja, det havde vi også gerne været foruden. Men set fra min stol så er det logisk, at når man flytter statslige arbejdspladser, så vil det have konsekvenser, og en af konsekvenserne er, at der vil være en længere sagsbehandlingstid, siger Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

Fire af seks medarbejdere fra Miljøstyrelsen, der arbejder med skrotning af skibe har opsagt deres stilling, efter flytningen til Odense blev offentliggjort. 

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen var i dag kaldt i samråd, for at svare på, hvorfor sagsbehandlingstiden i Miljøministeriet for tiden er usædvanlig lang.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland