Minitog tøffer 12.000 kroner hjem til socialt arbejde

Overskuddet fra DSB’s modelbane i Aalborg går i år til udsatte familier og arbejdet med prostituerede.

En gang fandtes de på næsten alle banegårde i hele landet. Nu er der kun tre tilbage af de små modelbaner, hvor børn og voksne kan fordrive ventetiden ved at kaste mønter i og få modeltoget til at køre. I dag findes de kun i København, Aarhus og altså på Aalborg station.
 
Toget i Aalborg kører ikke kun for sjov. Det samler samtidig penge ind til socialt arbejde, og det er i år lykkedes den lille bane at køre 12.000 kr. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene overrækkes, når DSB Aalborg Jernbaneorkester spiller op, den 15. december kl. 15.00 i forhallen på Aalborg Station. Her overrækker Rådmand Mai-Britt Iversen på vegne af DSB og Aalborg Kommune overskuddet til de to sociale organisationer ”Reden” og ”Kirkens Korshærs Familiearbejde”. 

Reden er en organisation, der gør opmærksom på og forsøger at afhjælpe følgerne af prostitution. Kirkens Korshærs Familearbejde arbejder for at hjælpe udsatte familer. Nu kan begge organisationer således se frem til lidt ekstra julestøtte.


Seneste nyt

fra Nordjylland