Minkgigant i Aars får syv strakspåbud

Arbejdstilsynet giver strakspåbud til Danmarks største pelseri af mink, Danpels i Aars. Der er for dårlige arbejdsforhold, mener Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har for nylig konstateret alvorlige problemer med arbejdsmiljøet hos Danmarks største pelseri af mink, Danpels, der ligger i Aars.

Danpels har fået syv såkaldte strakspåbud for brud på arbejdsmiljøloven, som virksomheden skal udbedre med det samme. Det skriver Fagbladet 3F.

Pelseriet har også fået påbud om at bruge en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, fordi Arbejdstilsynet har konstateret mindst fem overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Det en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået i Arbejdstilsynets tilsynsrapport.

Arbejdstilsynet var på uanmeldt tilsynsbesøg d. 23. november 2012, og her kunne de konstatere, at virksomhedens 100 ansatte ikke havde nogen arbejdsmiljørepræsentant. Derudover havde Danpels problemer med afskærmning på skindtromler og skrabeautomater, hvilket gør det farligt for de ansatte at arbejde med maskinerne.

Også på andre maskiner var der problemer med sikkerheden, og på værkstedet var der ikke nogen form for procesudsugning, hvilket kan betyde, at de ansatte udsættes for sundhedsskadelig røg.

Om Arbejdstilsynets syv strakspåbud siger ejeren af Danpels, Franz Struntze til Fagbladet 3F:

- De her punkter er ikke farlige for folkene. Det er selvfølgelig noget, vi tager fat om, og vi er i gang. To af punkterne blev lavet, mens Arbejdstilsynet var på besøg, blandt andet det om nødstoppet. Arbejdstilsynet har ikke lukket virksomheden eller givet os en bøde, så det kan ikke være kriminelt.

I mandags iværksatte 3F konflikt mod Danpels, fordi virksomheden havde sagt nej til at tegne overenskomst.


Seneste nyt

fra Nordjylland