Morten Olsen viste tricks i Aalborg

 Morten Olsen viste tricks i Aalborg

Fodboldtrænere fra hele Jylland, var i dag samlet til store trænerdag på Energi Nord Arena. Her var der mulighed for at lade sig inspirere af chefen selv.

Over 420 trænere stimlede sammen i dag, for at finde ud af hvad det er der menes, når JBU og DBU vil have aldersrelateret træning indført.
- aldersrelateret træning er vigtigt, fordi der skal tages hensyn til hvad børn skal lære i hvilken alder. Vi har et slogan der hedder - fra leg til landshold - og derfor er det vigtigt og godt at Morten Olsen er her i dag. Vi har lavet en inspirationsbog, ja en slags bibel trænere kan slå op i, hvis de vil vide, hvad spillere i forskellige aldre kan lære, fortæller Peter Rudbæk, træneruddannelseskonsulent i DBU.

Morten Olsen holdt et kort foredrag om sit arbejde med landsholdet, hvorefter han på Energi Nord Arenas fornemme græstæppe viste hvilke principper han træner efter.

Landstræneren er glad for det store fremmøde og pointerer vigtigheden af den røde tråd i den danske fodboldopdragelse:
- Jamen det er fantastisk, at der er fulde huse i dag, det viser interessen. Selvom det er vidt forskellige niveauer og aldersgrupper vi træner, er det de samme principper vi arbejder efter. For eksempel er det vigtigt, at vi fokuserer på boldbesiddelse. Det er det sværeste at lære, så derfor er det vigtigt, at vi arbejder på det i alle aldre, sagde en veloplagt landstræner, der tålmodigt skrev autografer, til nærmest samtlige ungdomsspillere og trænere.


Seneste nyt

fra Nordjylland