Muslingerne vandt

Vilsund Blue er den mest innovative virksomhed i Morsø Kommune og blev i dag kåret som vinder af Tag Fat-konkurrencen.

Direktør Søren Mattesen fandt hurtigt et par flasker champagne frem, da Region Nordjylland i dag mødte op med blomster for at markere, at Vilsund Blue er kåret som den mest opfindsomme virksomhed på Limfjordsøen.

Selv om Vilsund Blue er et resultat af en fusion for kun to år siden, har man alligevel været i stand til at opfinde en maskine, der kan skanne muslingerne for små stumper af muslingeskaller, der er både til gene og fare for forbrugerne.

Samtidig har man i samarbejde med kokken Claus Meyer udviklet en helt ny produktlinje med krydrede muslinger, der er lige til at hælde i en salat.

Derfor var de tre dommere i Tag Fat-konkurrencen, direktør Betina Kühn fra Skagen Food, rektor Finn Kjærsdam, Aalborg Universitet og Jacob Risgaard, direktør i Coolshop, heller ikke i tvivl:

- Valget er faldet på Vilsund Blue. Virksomheden har god erfaring i at læse forbrugerne og har opfundet en god maskine, der gør man ikke får sand og skaller i tænderne, når man spiser muslinger. Innovativt og godt tænkt. Samtidig er muslingerne msc-certificeret for deres bæredygtighed, som også er i fokus hos forbrugerne. Så de har alle muligheder for at skabe mere vækst også globalt set, lyder dommernes begrundelse.

Og udnævnelsen vækker ikke overraskende jubel hos Vilsund Blue.

- Det betyder da, at vi alle - høj som lav - kan klappe os selv på skulderen og sige, at vi gør det da egentlig meget godt, siger adm. direktør Søren Mattesen.


Seneste nyt

fra Nordjylland