Nabo redder børn ud af brændende hus (opd.)

Lasse Krogh Nielsen fra Manna handlede hurtigt, da han opdagede flammer i naboejendommen.

Lørdag formiddag opstod en voldsom brand i et hus i Manna ved Brønderslev. I naboejendommen bor Lasse Krogh Nielsen, og har var tilfældigvis udenfor, da han opdagede, at noget var galt.

- Jeg kan høre noget, der knitrer helt vildt, så jeg tænker at naboen har gang i et kæmpe stort bål. Så går jeg ned for enden af haven og kan se, at der er flammer oppe i taget og i terrassen, siger Lasse Krogh Nielsen.

Jeg finder så ud af, at der er to børn hjemme, og får ligesom dem ud.

Imens han ringer til alarmcentralen finder han ud af, at der både er børn og dyr inde i lejligheden.

- Jeg finder så ud af, at der er to børn hjemme, og får ligesom dem ud. Og så er der to hunde hjemme, som vi får ud bagefter, i samarbejde med en anden forbipasserende. Jeg tror de var ved at se en film, for fjernsynet kørte, fortæller Lasse Krogh Nielsen.

Børnene, der er henholdsvis 7 og 9 år, er blevet tilset af ambulancepersonale på stedet, og de har det godt. De var alene hjemme, da branden opstod.

Man må sige at det er rigtig godt, at naboen får de børn evakueret

Cirka 15 personer fra Nordjyllands Beredskab har arbejdet på slukningen siden lørdag formiddag.

- Status er at vi har fået styr på branden. Vi har noget efterslukning tilbage, så vi kommer nok til at gå her en times tid endnu, siger Jens Anker Gere, der er indsatsleder i Nordjyllands Beredskab.

Han oplyser at lejligheden er total udbrændt, ligesom der også er brandskader i en af nabolejlighederne.

- Som vi kan se det, så er branden startet uden for på en træterrasse, og herfra har så bredt sig, siger Jens Anker Gere.

- Man må sige at det er rigtig godt, at naboen får de børn evakueret, siger indsatslederen.

Opdateret klokken 15.15.


Seneste nyt

fra Nordjylland