Nadia Nadim løber med titlen som Årets Dansker 2017

Berlingske har netop kåret landsholdsspiller Nadia Nadim som Årets Dansker. Hun tilbragte noget af sin barndom i Skørping og spillede i tre år for Fortuna Hjørring.

Nadia Nadim har opnået nogle af sine højeste mål, selv om hendes udgangspunkt her i livet har været sværere end de fleste andres.

Sådan skriver Berlingske, som netop har kåret landsholdsspiller og tidligere Fortuna Hjørring-profil Nadia Nadim som Årets Dansker 2017. 

Det er fjerde år i træk, at prisen overrækkes til en person, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem. Mål, som vel at mærke er til gavn for andre end vedkommende selv. Og det må man sige, at Nadia Nadim har opnået - sammen med resten af kvindelandsholdet i fodbold har hun med den flotte sølvmedalje ved EM denne sommer givet kvindefodbolden ny luft og sat nye seerrekorder. 

Men ifølge chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, er hun meget mere end fodboldspiller. Det sagde han i sin tale ved prisoverrækkelsen.

- Nadia Nadim er Årets dansker 2017, fordi hun er et menneske og en personlighed, som vores fælles Danmark har brug for.

Først som 12-årig kom Nadia Nadim til Danmark med sin familie. De boede først i Skørping, inden de flyttede til Rosenhøj i Viby ved Aarhus, så hendes mor kunne få et arbejde. Her begyndte Nadia Nadim at spille fodbold med de andre børn i området, og hun skulle blive så god til det, at hun i 2012 vendte tilbage til Nordjylland og tog tre år for fodboldklubben Fortuna Hjørring.

I dag beskriver Nadia Nadim sig selv som halvt nordjyde, halvt aarhusianer.

quote Nadia Nadim er Årets Dansker 2017, fordi hun er et menneske og en personlighed, som vores fælles Danmark har brug for.

Chefredaktør Tom Jensen i sin tale til Nadia Nadim

Men fodbolden og den internationale karriere er ikke det eneste, der fylder Nadia Nadims liv. Hun taler i dag syv sprog og studerer medicin ved siden af fodbolden. Efter planen bliver hun færdiguddannet læge om to semestre.

Netop hendes anden etniske baggrund end dansk har været medvirkende til, at hun tirsdag har fået prisen som Årets Dansker 2017, skriver Berlingske. Hun er nemlig et eksempel på, hvor langt ambitioner, flid og målrettethed kan bringe mennesker, som kommer til Danmark udefra.

- Jeg er beæret over at stå i den her situation. Det er vanvittigt. Jeg er så taknmmelig, lyder Nadia Nadims reaktion på prisen.

Også en anden kandidat med nordjysk baggrund var i spil til titlen. Anja Lovén, som arbejder med forladte børn i Afrika, var en af de nominerede. 


Seneste nyt

fra Nordjylland