Næssundfærgen sejler videre

Næssundfærgen sejler indtil videre frem til 15. september.

Næssundfærgen sejler videre ind i efteråret. Det sker med uændret fartplan frem til 15. september, og herefter sejler den videre med en lettere revideret fartplan, det oplyser færgens ejer foreningen, Næssundfærgens Venner til TV MIDTVEST.

- Som vi kan se tingene udvikle sig, tør vi godt på nuværende tidspunkt melde ud at sejladsen fortsætter i en hensigtsmæssig form frem til og med efterårsferien, siger formanden for Næssundfærgens Venner, Henrik Olsen. 

Færgen blev taget ud af drift af Thisted og Morsø Kommuner, der ikke kunne finde penge til at opretholde driften. En forening har nu overtaget driften.  Henover sommeren har færgen på halvanden måned haft 15.407 gæster ombord.

- Sommerens billetsalg har levet op til vores budgetter, og vi kan godt slå fast, at driftsformen og ideen bag Næssundfærgen kan bære, siger Henrik Olsen og fortsætter.

- Tanken om de ”tre ben” at stå på - som dels turistattraktion, dels levende museum og dels tæt trafikalt bånd mellem Mors og Thy - er rigtig. Ingen af de tre ”ben” kan bære alene, men de tre ben kan til sammen bære færgens fremtid, i hvert fald i en del af året. Ingen af  indtægterne kan undværes, og i tilgift kræver den historiske bilfærge-overfart masser af frivilligt arbejde og positiv respons med støtte fra både fonde, virksomheder og private, siger Henrik Olsen. 

Uanset hvor mange kunder færgen fragter over i de kommende måneder, vil der blive et hul i driften på et tidspunkt.

- 'Nessie' skal på bedding, og derfor er sejladsen under alle omstændigheder indstillet i januar og februar. Men vi vil sammen med interessenterne omkring færgen arbejde for at pausen på begge sider bliver så kortvarig som muligt, siger Henrik Olsen.  


Seneste nyt

fra Nordjylland