Netværkshus for international arbejdskraft

Nordjyske virksomheder har brug for international arbejdskraft, og for at fastholde arbejdskraften er et nyt mødested åbnet.

International House North Denmark hedder så mundret det nye mødested, der tirsdag slog dørene op i Rantzausgade 4 i Aalborg. Det er et regionalt initiativ, der skal sørge for, at den udenlandske arbejdskraft, som mange nordjyske virksomheder har brug for, bedre tiltrækkes og ikke mindst fastholdes.

Siden 2008 er antallet af internationale medarbejdere i Nordjylland  steget med 44 procent, så der i dag er ikke mindre end  13.500. Heraf arbejder omkring 8000 i Aalborg, og fra regionens og Aalborg Kommunes side er der et stort ønske om at fastholde medarbejderne.

Med International House North Denmark får de udenlandkse medarbejdere et sted, hvor de skal skabe sig et større netværk for at falde bedre til. Deres ægtefæller får samtidig hjælp og vejledning i forhold til at finde jo i regionen, og der er ren praktisk hjælp i forhold til, hvordan man etablerer sig i Danmark.

Viktor Kyosev fra Bulgarien var en af deltagerne ved åbningsreceptionen. Han kender alt til at etablere sig i Danmark. Han var egentlig studerende, men er nu iværksætter med en konsulentvirksomhed, og han ved, hvor vigtigt det er, at man som nytilkommen får mulighed for at etablere et socialt og fagligt netværk.

- Et netværk er meget vigtigt. Det var sådan, jeg fandt mit første job. Det er sådan, vi laver forretning, og det er sådan, vi får vores kunder og partnere. Det er den eneste måde, hvorpå udlændinge og udenlandske studerende kan udvikle sig hurtigt og nå deres mål, fortæller Viktor Kyosev.

Til at begynde med vil der være foreningsaktiviteter og oraktisk hjælp og vejledning i huset, og på længere sigt vil flere relevante myndigheder bive repræsenteret i International House, så tilflytterne ikke skal så mange forskellige steder hen, når de kommer til regionen.


Seneste nyt

fra Nordjylland