Nibe sejler i sejlere

I Nibe er antallet af børn og unge i sejlklubben mangedoblet

Antallet af unge sejlere på landsplan er styrtdykket til det halve. Bare ikke i Nibe. Her strømmer børnene og de unge til havnen.

Krabbeklubben er de første på havnen, når Nibe Sejlklub har sejleraften for de små. De mindste på fem til otte år pjasker og leger med krabber.

-Det har intet at gøre med at sejle, men de skal vænnes til vand. Måske får de en redningsvest på og kommer en tur i vandet. Det handler om leg og tryghed, siger Benni Jakobsen der træner i sejlklubbens ungdomsafdeling.   

De mindste er nemme at lokke hen til vand, og det har Nibe Sejlklub udnyttet

-De små er fuldstændig fascineret af vand. Forhåbentlig får de lyst til at blive her, når de bliver større, siger Benni Jakobsen.

Manglen på sejlere er ved at tømme de danske lystbådehavne.

-Problemet er, at vi mangler en generation i sejlklubberne rundt omkring i Danmark. Derfor er vi tvunget til at gøre noget og fokusere på børnefamilierne, siger Rudi Mortensen, formanden for Nibe Sejlklub

Sejlklubben har de seneste tre år haft en bevidst plan om at trække børnene ned til bådene. Nibe Havn har også ledige bådpladser, men medlemstallet falder ikke. Og for de yngre medlemmer under 18 år går det strygende. Her er tallet steget fra nul til 25, siden sejlklubben satte fokus på børnene.


Seneste nyt

fra Nordjylland