Nordjyder fester efter EU-exit

Fredag blev briternes valg fejret i Kaas, hvor de nu håber, at Danmark kan få en tilsvarende folkeafstemning.

Som bekendt stemte Storbritannien sig i nat ud af EU. Valgresultatet blev fejret med både fællessang og små britiske flag hos Folkebevægelsen mod EU i Kaas, der holder til i byens genbrugsbutik. Nyheden fra de britiske øer skaber mildest talt glæde blandt de fremmødte i genbrugsbutikken ’Lopper Mod EU’. 

- Jeg sprang op fra sofaen, og havde nær banket hovedet mod loftet – så altså, vild jubel, siger medlem af Folkebevægelsen mod EU Jan Højen om sin reaktion tidligt i morges.  

Folkebevægelsen mod EU har et stålfast mål: at Danmark også skal ud af EU. Dagen blev derfor brugt til at samle underskrifter for en dansk folkeafstemning.

- Det er kun sådan nogen som mig, der er mere end 63 år, der har haft lov til at have indflydelse i forhold til, om vi skal være med eller ej. Er tiden ikke komet til, at vi spørger danskerne igen? Det synes vi, det er, siger Lis Jensen, der ligeledes er medlem af Folkebevægelsen mod EU.

Borgerne i byen har aldrig tidligere stemt for mere EU. Det er en af landets sikreste nej-bastioner, som da det gjaldet retsforbeholdet i december, hvor over 75 procent stemte imod en afskaffelse. 


Seneste nyt

fra Nordjylland