Nordjyder må kæmpe hårdt i jagten på hjertestartere

Region Nordjylland er den region, der har færrest registrerede hjertestartere. Nu går jagten ind på at få registreret endnu flere.

TrygFonden og Dansk Råd for Genoplivning sætter i dag gang i en ny kampagne, der skal få danskerne til at registrere, hvor i landet der hænger hjertestartere. Der er i dag 8.500 registrerede hjertestartere på den nationale Hjertestarter-Netværk www.hjertestarter.dk, men målet med kampagnen er, at endnu flere skal registreres.

Sammen med TrygFonden sætter Dansk Råd for Genoplivning gang i en landsdækkende konkurrence, hvor alle danskere, klubber og foreninger kan gå på jagt efter hjertestartere, der ikke er registreret.

- Konkurrencen er tænkt som en sjov aktivitet, der skal få danskerne til at lægge mærke til, hvor hjertestarterne hænger. Samtidig er der sikkert mange ejere af hjertestartere, som ikke er opmærksomme på muligheden for gratis at registrere deres hjertestartere. I sidste ende kan det være med til at redde liv, siger læge på Rigshospitalets Hjerteafdeling og formand for Dansk Råd for Genoplivning, Jesper Kjærgaard.

I Region Nordjylland er der 900 registrerede hjertestartere, og regionen indtager derfor sidstepladsen, når det kommer til antal hjertestartere i området, der er tilgængelige på Hjertestarter-Netværket. Bliver flere hjertestartere registreret tror initiativtagerne til konkurrencen, at nogle af de omkring 3.500 årlige hjertestop uden for et hospital kan forhindres.


Seneste nyt

fra Nordjylland