Nordjyderne er de mest lovlydige cyklister

I Nordjylland er der færrest, som svinger til højre på cykel, hvis der er rødt lys. Værst står det til i Hovedstaden.

Nordjyderne er de mest artige, når det gælder om at lade være med at svinge til højre for rødt lys på cykel. Hver fjerde nordjyde kan finde på, at dreje til højre på cykel, selvom lysreguleringen viser rød, og det dermed er ulovligt. Det viser en ny undersøgelse fra TNS Gallup, der er lavet for Gjensidige Forsikring.

På landsplan ligger gennemsnittet på hver anden, og dermed er borgerne i Nordjylland noget mere lovlydige på dette punkt end resten af landet. Region Hovedstaden ligger et godt stykke over gennemsnittet. Her er det nemlig seks ud af 10 cyklister, som svinger til højre.

- I den danske trafik er det helt tydeligt, at mange cyklister hverken overholder deres vigepligt eller lyskurvens signaler, når de drejer til højre. Og når de ikke overholder og respekterer reglerne, så opstår de farlige situationer for dem selv og deres medtrafikanter. Derfor er det meget vigtigt, at cyklisterne tager lyssignalet alvorligt, og fortsat orienterer sig, når de drejer eller krydser vejene. Vi ser desværre ofte, at cyklister ramler ind i hinanden eller fodgængere, fordi en eller flere ikke overholder vigepligt og lyssignaler, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Fra den 1. september bliver det lovligt for cyklisterne at svinde til højre i en række forskellige lyskryds rundt om i landet, selvom der er rødt lys. Det lader til, at der er opbakning blandt danskerne om tiltaget, da knap to ud af tre danskere mener, at det bør være lovligt, at svinge til højre på cykel, selvom lyset viser rødt.

I 30 lyskryds rundt om i landet bliver det lovligt at dreje til højre på cykel for rødt i en testperiode på tre år.


Seneste nyt

fra Nordjylland