Nordjydernes kulturforbrug er gået i vejret

Nye tal fra Gallup viser, at antallet af nordjyder der går til klassisk koncert hvert halve år er steget med 54 procent på to år.

Nordjyderne er vilde med klassiske koncerter. Ifølge nye tal fra den årlige nationale Gallup undersøgelse er nordjyderne den landsdel uden for hovedstadsområdet, der har det største forbrug af klassiske koncerter. En udvikling der er sket inden for de sidste to år. 

I 2013 var nordjyderne dem, der gik til færrest klassiske koncerter. I dag er det ikke længere tilfældet. Fra 2013 til 2015 er der sket en stigning på 54 % blandt nordjyderne,  som går til klassisk koncert mindst en gang hvert halve år. Nu er nordjyderne kun overgået af københavnerne. 

En af grundende til den voldsomme stigning kan være åbningen af Musikkens Hus, der har et stort udbud af klassiske koncerter. Musikkens Hus slog dørene op i 2014, så dermed passer det øgede forbrug af klassiske koncerter godt med åbningen af kulturinstitutionen. 

Vi har dækket et stort behov hos nordjyderne

- Tallene viser helt entydigt, at Musikkens Hus gør en væsentlig forskel for kulturforbruget i Nordjylland. Med en ny stor central aktør i regionen, der tilbyder musik af høj kvalitet til mange - ikke mindst den klassiske musik – har vi dækket et stort behov hos nordjyderne, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus. 

Mens Nordjydernes forbrug af klassiske koncerter er gået i vejret er landsgennemsnittet faldet en anelse fra 8,2 til 8 procent. 


Seneste nyt

fra Nordjylland