Nordjylland er den sjettebedste region i hele Europa

Nordjyderne imponerer på ny europæisk rangliste.

Der er gode nyheder på vej til Nordjylland fra Bruxelles, hvor EU-Kommissionen netop har lanceret sit første indeks for social udvikling blandt unionens 272 regioner.

Nordjylland ligger på en samlet 6. plads, og er kun tre pladser efter København og fire pladser efter Midtjylland.

- Det er virkelig imponerende, at Nordjylland lander så flot i EU’s opgørelse over social velstand. Man skal huske på, at vi er oppe mod andre sociale og økonomiske sværvægtere i eksempelvis Sverige, Finland og Holland, hvor man også har gjort social velstand til en førsteprioritet, siger partner i Deloitte, Mette Lindgaard i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet personlig frihed, tolerance, inklusion og adgangen til efteruddannelse, der sender Danmark til tops i den europæiske elite.

quote Det er virkelig imponerende, at Nordjylland lander så flot i EU’s opgørelse over social velstand.

Mette Lindgaard, partner i Deloitte.

- Der er ingen tvivl om, at vi tager ting for givet i Danmark, som man ikke tager for givet andre steder. Det gælder blandt andet den generelle tolerance over for mennesker, den lave korruption samt tilliden til politiet og det politiske system, siger Mette Lindgaard.

- Samtidig er vi også dygtige til at sørge for, at folk har mulighed for at efteruddanne sig. At leve et godt liv er jo også at have muligheden for at udvikle sig, siger Mette Lindgaard.

Det er dog ikke kun Nordjylland, der klarer sig formidabelt i EU’s nye indeks. Også Midtjylland og København er med i top 10, mens alle danske regioner er med i top 30.

- Midtjylland får en placering som den andenbedste region i hele Europa, kun overgået af Övre Norrland i Sverige, mens København kommer ind på plads nummer 3. Det er virkelig imponerende, at tre af vores fem regioner lander i top 10. Det siger noget om styrken af det sociale fundament i Danmark, siger Mette Lindgaard.

Det er dog ikke alle parametre, hvor Danmark ligger helt i top. Vores livsstilssygdomme er den primære grund til, at vi visse steder bliver trukket ned:

- Bagsiden ved at have det godt er naturligvis, at mange af os har det for godt. Vi spiser for usundt, og vi drikker og ryger for meget. Det giver os en lang række livstilssygdomme, som naturligvis tæller ned i statistikken, når man sammenligner Danmark med andre lande. Her er der stadig masser at gøre, siger Mette Lindgaard.

Om undersøgelsen:

Social Progress Index er en kortlægning af social velstand i 133 lande foretaget af Deloitte i samarbejde med blandt andre Michael Porter fra Harvard Business School og organisationen Social Progress Imperative. Undersøgelsen giver et mere nuanceret billede af velstand, idet den ikke blot ser på økonomisk velstand (BNP), men også sociale faktorer som uddannelse, infrastruktur, sundhed, menneskerettigheder og muligheden for den enkelte for at skabe sig et godt liv.
European Social Progress Index er den europæiske version af verdensindekset, der lanceres i samarbejde med EU-Kommissionen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland