Nordjylland mangler brandmænd

Der er behov for flere deltidsbrandmænd især uden for de store byer

Der er behov for flere frivillige deltidsbrandmænd. Det slår Beredskabsforbundet fast. For i Danmark består halvdelen af det danske brandvæsen af frivillige brandmænd og deltidsbrandmænd. Det er brandmænd, som ved siden af ders fuldtidsarbejde rykker ud til brande og nødstedte personer, der har brug for hjælp.

- Der er behov for flere frivillige, som vil være med til at gøre en forskel. Vi har især udfordringer med at dække vagterne uden for de store byer og specielt de vagter, der ligger i dagtimerne, hvor mange deltidsbrandmænd passer deres fuldtidsarbejde, siger Henrik Stage, der er regional konsulent i projekt "Bliv Brandmand Nu".

I starten af 2015 herskede der en del tvivl om fremtiden for de nye beredskabscentres behov for brandfolk, men Henrik Stage og hans fire kolleger ude i landet har oparbejdet stor erfaring med at rekruttere deltidsbrandfolk og håber, at der fremover kommer flere frivillige til.

- Vi forventer, at der her i begyndelsen af året vil komme endnu større efterspørgsel på deltidsbrandmænd, fordi de nye beredskabsenheder er begyndt at komme på plads og bedre har overblik over, hvor meget mandskab de har brug for, siger Henrik Stage.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland