Nordjysk firma finder vejsidebomber med ny teknologi

Et lille nordjysk firma har fat i den lange ende. De har nemlig udviklet en ny teknologi, der gør det meget nemmere at finde vejsidebomber.

I den beskedne bygning i Nørresundby udvikler man en ny top hemmelig teknologi, der blandt andet kan bruges i krigssituationer. 

Teknologien kan anvendes til at spore og blokere kommunikationen mellem en bombe og en mobiltelefon, som trådløst udløser bomben. Tidligere har det været nødvendigt at transportere dén type teknologi rundt i køretøjer, men Nørresundby-virksomhedens boks kan bæres i en rygsæk, og kan dermed advare hver enkelt soldat, inden det er for sent.

-  Tidligere var det sådan at man skulle have hele biler til at køre rundt med det. Men nu har vores teknologi gjort det meget lettere. Så nu kan man faktisk bare have den i en rygsæk eller lignende, siger Jesper Blauendahl fra MyDefence.

Teknologien er faktisk så god, at den også kan bruges uden for militæret.

- Vi kan også bruge den til at spotte for eksempel droner til VIP arrangementer. Eller til store begivenheder, hvor der er et højtsikkerhedsniveau, siger Jesper Blauendahl fra MyDefence.

Den virker som en alarm, der kan advare mod fremmede fjendtlige signaler. Systemet kan give en advarsel, så sikkerhedsfolk kan nå at reagere.

Teknologien fra det lille firma har et stort potentiale og fremtiden ser lys ud, mener Jesper Blauendahl fra MyDefence.

- Vi har kunder, der er klar til at købe. Det er stort det her, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland