Nordjysk firma kan spinde guld på Donald Trump

Når Donald Trump fredag indsættes som præsident i USA kan det få stor indflydelse og betydning for et nordjysk firma.

Fredag bliver Donald Trump indsat som USA's 45. præsident, og det er en indsættelse, som virksomheden Hydrema i Støvring følger med spænding. Donald Trump har nemlig planer om at opruste det amerikanske forsvar, og sker det, kan det betyde ekstra ordrer i bogen for det nordjyske firma.

- Vi ved nøjagtig, hvad der indgår i en brigade, hvis man følger organisationsskemaerne. Så vil det betyde for os, at der i hvert fald skal anskaffes 20 rendegravere og sandsynligvis fire mineryddere, siger Hydremas direktør Gert Daugaard.

Hydrema producerer blandt andet en minerydder, som siden den første fremvisning i 1998 er blevet eksporteret til forsvar over hele verden. USA har købt 50 af slagsen, og med Trump som præsident kan der komme yderligere gang i salget.

- Hvis man køber her fra Hydrema, vil det betyde mange arbejdspladser herude på både kort og langt sigt, fordi det ikke bare handler om at levere nyt materiel, men også at servicere materiellet bagefter, siger Gert Daugaard, som forsikrer, at Hydrema vil være i stand til at levere en eventuel ordre med kort varsel.

Hvis det amerikanske forsvar vælger at købe nyt materiel hos Hydrema, kan det nordjyske firma score et trecifret millionbeløb. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland