Nordjysk gymnastikformand vinder frivillighedspris

Inger Kristensen, der er formand for PGU Pandrup, vandt onsdag prisen som årets frivillige.

Knap 500 frivillige fra hele Danmark var indstillet til prisen Fantastiske Frivillige 2016, men kun en kunne vinde, da Røde Kors, der står bag prisen, uddelte den på en konference i København onsdag. Og det blev nordjyske Inger Kristensen, der er formand for gymnastikforeningen PGU Pandrup.

Hun blev til sidst udvalgt som vinder af en jury, der havde 10 finalister at vurdere. De fandt frem til, at præmien på 25.000 kroner og selvfølgelig æren skulle gå til den 66-årige gymnastikformand, der har været både udøver, træner og nu altså formand for foreningen, der tæller 1400 medlemmer.

- Jeg er utrolig glad for at få prisen, men også ydmyg, for mange andre gør sig jo også fortjent til den, siger Inger Kristensenm der allerede ved, at de 25.000 kroner ikke skal gå til at forsøde egen tilværelse, men til PGU.

- Det er ikke mig alene, der skal bestemme det, men jeg vil da anbefale, at de går til videreuddannelse af vores instruktører og ledere, siger hun videre.

Hanna Line Jakobsen, der er præsident i hovedbestyrelsen i Røde Kors, havde efter overrækkelsen kun rosende ord til den nordjyske vinder.

- Inger er personificeringen af den ydmyghed, der skal til, når man er leder for frivillige. Hun inddrager dem og skaber aktiviteterne i fællesskab med dem. Og det er hele pointe, når vi taler om fremtidens frivillighed: Det skal være på de frivilliges præmisser, når man vil starte nye initiativer op.

Fakta: Fantastiske frivillige

Prisen til Danmarks fantastiske frivillige skal være med til at sætte fokus på og øge interessen for det frivillige arbejde. De frivillige gør en stor og vigtig indsats, og netop inddragelsen af frivillige kan være med til at løse nogle af de velfærdsudfordringer, som vi står overfor i fremtiden. De frivillige fortjener tak.

Prisen blev lanceret sidste år af Samvirke, og videreføres i år af Røde Kors i et samarbejde med Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse.

Kilde: Røde Kors

 


Seneste nyt

fra Nordjylland