Nordjysk indbrudsbølge på ministerdagsorden

Justitsministeren skal nu svare på svare på spørgsmål angående de mange indbrud i Nordjylland.

55 indbrud på bare en weekend. Det er blot et eksempel på den indbrudsbølge, der for tiden ruller ind over Nordjylland, og indbrudstallene er alt for høje, mener det nordjyske medlem af Folketingets retsudvalg Rasmus Prehn (S), der derfor onsdag har stillet følgende spørgsmål til Justitsminister Søren Pape Poulsen (K): 

Hvad mener ministeren, der skal gøres for at nedbringe antallet af indbrud i Region Nordjylland, hvor man på 10 dage har oplevet hele 105 indbrud?

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at nordjyderne skal leve i frygt for, at deres hjem bliver gennemrodet af ubudne gæster. Politiet har stort fokus på problemet, men når vi ser 55 indbrud på en weekend, er der noget helt galt. Vi skal hurtigst muligt have genoprettet trygheden i Nordjylland, og jeg håber, at ministeren vil sætte sig i spidsen for, at det sker, siger Rasmus Prehn. 

Det er især Vendsyssel, der har været hårdt ramt af de driftige tyve, der får indbrudsstatistikken til at udvikle sig i en trist retning. Det sker efter en periode, hvor indbrudstallene ellers var nedadgående. Nordjyllands Politi har ikke nogen umiddelbar forklaring på, hvorfor bølgen af indbrud rammer netop nu.  


Seneste nyt

fra Nordjylland