Nordjysk kvinde får kæmpe erstatning af Tulip

 Nordjysk kvinde får kæmpe erstatning af Tulip

Tulip-koncernen må til lommerne efter fyring af gravid ingeniør. Kvinden skulle være tilbudt job andre steder, da hendes afdeling blev nedlagt

Slagterikoncernen Tulip skal af med 276.000 kroner i erstatning til en nordjysk kvinde, der blev fyret, mens hun var på barsel. Dermed har Vestre Landsret stadfæstet en dom fra retten i Randers, og slagterikoncernen skal ud over erstatningen betale sagens omkostninger på 77.000 kroner.

Kvinden er uddannet levnedsmiddelkandidat og blev i 2001 ansat på Tulips udviklingsafdeling i Aalborg. I 2004 blev udviklingsafdelingen i Aalborg nedlagt, og funktionerne flyttet til Randers og Vejle. På det tidspunkt var kvinden sygemeldt på grund af graviditet, og pr. 30. november 2004 blev hun afskediget med baggrund i at hendes arbejdsplads var nedlagt.

Men det holdt ikke i retten. Gennem Ingeniørforeningen anlagde kvinden sag for brud på ligebehandlingsloven, og begge retsinstanser er enige om, at Tulip ikke har løftet den dobbelte bevisbyrde.

Således siger retterne, at kvinden burde have fået tilbudt job i enten Randers eller Vejle, og at der var andre, man kunne have fyret, hvis det var nødvendigt. Derfor har koncernen ikke bevist, at kvindens graviditet ikke har haft indflydelse på fyringen.

Kvinden er nu ansat som lærer på et gymnasium.

ritzau


Seneste nyt

fra Nordjylland