Nordjysk NHL-stjerne træner med hos Aalborg Pirates

Den nordjyske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers, som til daglig spiller for den canadiske klub Winnipeg Jets i verdens bedste ishockeyliga, NHL, er lige nu på sommerferie hjemme i Aalborg, og her holder han formen ved lige hos Aalborg Pirates.

De danske mestre fra Aalborg Pirates er i gang med forberedelserne til den nye sæson, og Aalborg-spillerne har fået selskab af en dansk verdensstjerne på isen i Gigantium.

- Jeg arbejder så hårdt, jeg kan, til hver træning herude og prøver at følge med dem, siger Nikolaj Ehlers.

22-årige Nikolaj Ehlers har i de seneste tre sæsoner spillet for canadiske Winnipeg Jets, men de starter først op med fællestræninger om en måneds tid. Derfor har den nordjyske forwardstjerne ligesom i de seneste år fået lov at træne med hos Pirates. 

- Det giver jo det, at folk kan se, hvilket niveau man skal ligge på for at komme derover, hvor de helt store drenge er, og samtidig er der mange, der ser op til Nikolaj, og Nikolaj er et fantastisk foregangseksempel for alle de unge spillere i klubben, siger Ronny Larsen, sportschef og assistenttræner i Aalborg Pirates.

Er adskillige Pirates-hold værd

Nikolaj Ehlers skrev sidste år under på en ny syv-årig kontrakt med Winnipeg. Den trådte i kraft for nylig, og dermed tjener den 22-årige nordjyde nu lige i underkanten af 40 millioner kroner om året. Til sammenligning kan man få mindst seks-syv Pirates-hold for de samme penge.

- Seks-syv hold kan vist ikke gøre det, men det kan man ikke mærke på Nikolaj ude på isen. Jo, han er en klasse over alle andre, hvis det kan gøre det med én klasse, men som person kan du ikke mærke det på Nikolaj. Han er en supergod dreng, siger Ronny Larsen.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Jeg er en af drengene, når jeg er herhjemme, og det er det, der er så fedt ved, at jeg kan få lov til at træne herude. Jeg er en af holdkammeraterne, selvom jeg ikke spiller for Pirates. Jeg er mig selv, og drengene behandler mig på en ordentlig måde, som de altid har gjort, siger Nikolaj Ehlers.

Drømmer om at gøre Pirates kunsten efter

Aalborg Pirates vandt i den forgangne sæson både pokaltitlen og det danske mesterskab. Nikolaj Ehlers fulgte holdet tæt fra Canada, og nu håber den unge nordjyde, at han og Winnipeg kan følge op på Aalborgs triumf ved at vinde NHL-mesterskabet og det eftertragtede Stanley Cup-trofæ.

- Det ville ikke være helt dårligt. Nu kom vi lidt tættere på sidste år, end hvad vi har været, så vi har alle sammen fået lidt mere blod på tanden og er klar til en ny sæson, hvor vi skal ind at bevise, hvad vi kan, og spille med hvor det er sjovt, siger Ehlers.

Og så kunne du komme hjem med et Stanley Cup-trofæ næste sommer. Det ville vel ikke gøre noget?

- Nej, det ville ikke gøre noget. Det er helt sikkert. Det er jo drømmen, siger den nordjyske NHL-spiller. 

Den nordjyske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers, som til daglig spiller for den canadiske klub Winnipeg Jets i verdens bedste ishockeyliga NHL, er lige nu på sommerferie hjemme i Aalborg, hvor han holder formen ved lige hos Aalborg Pirates.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland