Nordjysk øko-landmand hædret af kolleger for ekstraordinær dyrevelfærd

Brønderslev-landmand blev fredag hædret af øko-kollegerne for sin geniale opfindelse.

Økologiske landmænd, virksomheder, køkkener og forbrugere er i denne weekend samlet til Økologisk Landsforenings årlige generalforsamling.

Fredag hyldede generalforsamlingen det gode økologiske håndværk ved, i fire kategorier, at udpege en virksomhed eller en person, der i særlig grad har udmærket sig i det forgangne år.

I kategorien "ekstraordinær dyrevelfærd" var det Hans Henrik Thomasen fra Hallundbjerg ved Brønderslev, der løb med prisen.

Brønderslev-landmanden vandt prisen, fordi han med sin mobile svinestald i sensommeren 2016 vakte stor positiv opmærksomhed. Den mobile svinestald, der omfatter en overdækket stald og en indhegning under åben himmel, flytter sig via larvefødder to gange i døgnet, så grisene altid har adgang til frisk jord, de kan rode i.

- Det er helt vildt, og jeg er meget stolt over at modtage prisen. Mine grise har høj dyrevelfærd og meget lav sygdomsfrekvens. Vi har fat i noget helt essentielt her, siger Hans Henrik Thomsen til Økologisk Landsforening efter at have vundet prisen.

Hans Henrik Thomsen vandt prisen for ekstraordinær dyrevelfærd foran mælkeproducent Gert Glob Lassen fra Silkeborg og Hestbjerg Økologi syd for Holstebro.

De øvrige kategorier, der blev hyldet som godt økologisk håndværk var "Økologi i balance," Øget jordfrugtbarhed og klimatænkning" samt "Socialt engagement". Du kan læse mere om alle vinderne HER

 
 
Foto: Økologisk Landsforening

Seneste nyt

fra Nordjylland