Nordjysk psykiatri kåret som Danmarks bedste til at behandle depression

Ensartet og systematisk behandling af patienter med depression er nogle af årsagerne til, at Psykiatrien i Region Nordjylland netop er kåret til Danmarks bedste til at behandle depression.

Patienter med depression er i gode hænder, hvis de er i behandling i Psykiatrien i Region Nordjylland. 

Det bliver i hvert fald svært at finde en bedre behandling for personer med depression, hvis man skal dømme ud fra ny undersøgelse foretaget af ugeavisen Dagens Medicin. 

Sengeafsnit S7/S8 i Klinik Psykiatri Syd, der ligger i Aalborg, er topscoreren i udrednings- og behandlingskvalitet for depression i Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospital.

Med i top fem er desuden sengeafsnit N3 samt Ældrepsykiatrien i Klinik Psykiatri Nord, der ligger i Brønderlev. 

Det er blandt andet på indikatorer som hurtig vurdering af en speciallæge, vurdering af socialt støttebehov samt en løbende og tæt opfølgning på effekten af behandlingen, som Psykiatrien i Region Nordjylland placerer sig i top på.

- Kåringen er en stor anerkendelse af vores personale. Den understreger vigtigheden af en tværfaglig indsats over for patienter med depression, og den er med til at vise, at vi leverer en udredning og behandling i høj kvalitet, siger psykiatridirektør Anette Sloth.

Kåringen bygger på indikatorer og tal fra Den Danske Depressionsdatabase, og hvad disse siger om kvaliteten i udredning og behandling af patienter med depression.

- Vi har en ensartet og systematisk tilgang til behandlingen af patienter med depression. Vi følger behandlingen meget tæt og justerer løbende, så vi hele tiden sikrer, at det går fremad med patienten, siger specialeansvarlig overlæge på S7/S8, Odeta Jankuviené.

Behandlingen af patienter med depression er en tværfaglig indsats, hvor både læger, psykologer, sygeplejersker, sosu’er, socialrådgivere og ergoterapeuter hver især sætter deres faglighed i spil til gavn for patienten.  

- Vi har alle det fælles mål at gøre det, der er bedst for patienten, og det er udgangspunktet for vores fælles forståelse af, hvor vi er på vej hen, siger afsnitsledende sygeplejerske på S7/S8 Lene Johanne Pedersen.

- Det betyder, at vores arbejdsgange og strukturer giver mening, for eksempel ved vi præcist, hvad lægen har brug for at vide om patienten for at kunne træffe de rigtige beslutninger i forhold til behandlingen, siger Lene Johanne Pedersen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland