Nordjysk skole vinder landsdækkende fotokonkurrence

Tre piger fra 8. klasse på Hobro Søndre Skole vinder Kræftens Bekæmpelses landsdækkende fotokonkurrence ”Cool Uden Røg”.

Et billede af ældre mand på opdagelse, har givet Hobro Sønder Skole sejren i Kræftens Bekæmpelse landsdækkende fotokonkurrence ”Cool Uden Røg”.

I løbet af efteråret har de ældste elever i 200 klasser fra Frederikshavn til Maribo taget billeder af mennesker og dystet i Kræftens Bekæmpelses fotokonkurrence ”Cool Uden Røg”.

Fredag blev vinderen udtrukket blandt de 25 bedste fotos. Malene, Rebecca og Emilie fra 8.D på Hobro Søndre Skole løb af med sejren og kan den 18. november invitere deres kammerater på skolen til koncert med den danske rapgruppe ’Vild Smith’.

Vinderfotoet viser en ældre mand med stok, der lader blikket følge en kroget trappe opad mellem to bygninger. Ifølge eleverne er manden cool, fordi, 'Det er cool stadig at turde udforske’. 

 
 
Foto: Hobro Søndre Skole, 8.d, Malene, Emilie og Rebecca

Livsglæde, kammeratskab og hjælpsomhed er temaer, der går igen på flere af de billeder, som eleverne har uploadet på konkurrencesitet.

- Vi havde forventet, at eleverne ville fotografere mennesker, der er cool på grund af smart tøj, attitude eller særlig kunnen. Men vi blev overraskede. Billederne viser, at det ifølge de unge er ligeså cool at være en god ven, som det er at være smart eller dygtig, fortæller Louise Wohllebe, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

De 25 finale fotos kan ses her


Seneste nyt

fra Nordjylland