Nordjysk suppleant klar til at tage over for Stine Brix

Mens Per Clausen siger nej, melder Peder Hvelplund, der lige nu er suppleant for Stine Brix, sig klar til at overtage hendes plads.

Selv om det er noget af en stol, en efterfølger skal udfylde, ser det ikke ud til at blive svært at finde en permanent afløser for Enhedslistens Stine Brix, der netop har meddelt, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Nordjyske Peder Hvelplund, der lige nu fungerer som suppleant for Stine Brix, indtil hun vender tilbage fra barselsorlov den 1. marts, er nemlig klar på at tage en tørn mere i Folketinget.

- Jeg er før stillet op til urafstemning i Enhedslisten for at komme med på kandidatlisten til Folketinget, og det har jeg tænkt mig at gøre igen. Det er selvfølgelig op til partiets medlemmer at bestemme, hvem der skal opstilles til valget, men jeg kunne godt være interesseret i at komme i Folketinget igen, ja, siger Peder Hvelplund til TV2 Nord.

Barselsvikariatet er det første møde med Folketinget for Hvelplund, som første gang satte sine ben på borgen i marts 2016. 

- Det er ærgerligt for Nordjylland og for Enhedslisten, at Stine Brix ikke stiller op igen, men jeg har fuld forståelse for, at hun prioriterer, som hun gør. Det kræver meget tid og energi at være folketingspolitiker, det er en helt anden verden herinde. Men det er også spændende og et privilegium at være her, og derfor vil jeg gerne prøve det i en længere periode, siger Peder Hvelplund.

Han får opbakning med på vejen fra tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten og nuværende byrådsmedlem i Aalborg Kommune, Per Clausen.

- Peder Hvelplund har gjort det godt som stedfortræder for Stine Brix, så han bør være en mulig kandidat til Folketinget ved næste valg, siger Per Clausen, som ikke selv har nogen planer om at vende tilbage til national politik.

- Jeg har ingen planer om at stille op til Folketinget igen. Jeg besluttede i 2015 at koncentrere mig om byrådet i Aalborg, og jeg ser ikke nogen grund til at ændre den beslutning, siger Per Clausen, der røg ud i 2015 på grund af Enhedslistens rotationsprincip.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland