Nordjysk svømmetalent melder afbud til VM

Mie Østergaard Nielsen fra Aalborg Svømmeklub springer fra ved dette års VM på langbane i juli - begrundelsen er sportslig udvikling.

Efter den 20-årige svømmer klarede VM-kravet individuelt i både 100 m rygsvømning og 50 m rygsvømning under Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, blev hun udtaget til VM-truppen af Dansk Svømmeunion. Men hun vil ikke være med til sommer, når VM bliver afholdt i Budapest.

- Efter længere tids overvejelser har jeg set mig nødsaget til at fravælge deltagelsen i VM her til sommer. Jeg føler ikke, at jeg er mentalt klar til at svømme et internationalt stævne på højeste niveau lige nu. Siden de Olympiske Lege i Rio har jeg kæmpet med at genfinde motivationen for konkurrencer. Det er dog ikke lykkedes i tilstrækkelig grad endnu, og dertil har jeg døjet med sygdom, som har gjort det svært at komme ordentligt i gang, siger Mie Østergaard Nielsen.

Svømmeren sigter i stedet efter et mere langsigtet mål, som OL 2020, og derfor har hun brug for at undgå de større stævner. Dog er det kun VM hun sidder over, for når EM afholdes i København til december vil Mie Østergaard Nielsen være at se i vandet igen.

 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling er forstående over for den unge svømmers beslutning, men ærger sig også over afbuddet.

- Over en lang svømmekarriere er det jo ikke et enkeltstående VM, der er afgørende for det samlede billede af en svømmer af Mies kaliber. Men det kan måske netop være et enkelt mesterskab, der bliver dråben, der får bægeret til at flyde over og skaber en tilstand af udbrændthed. Et sådant scenarie er der selvfølgelig ingen, der har en interesse i, og vi er naturligvis klar til at støtte bedst muligt op om Mie i den nuværende situation, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland