Nordjyske borgmestre: Lad være med at spare på støtten til de lokale aktionsgrupper

To nordjyske borgmestre har skrevet til Vækst- og energiminister Troels Lund Poulsen og frarådet ham at skære i de lokale aktions midler.

De lokale aktionsgruppemidler (LAG) giver ildsjæle mulighed for at skabe udvikling og attraktive levevilkår i landdistrikterne, men midlerne i denne pulje skal dække omkostningerne for den nye landbrugspakke. To Nordjyske borgmestrer fraråder vækst- og erhvervsminister Troels Lund Poulsen at gennemføre besparelsen på disse midler. 

Borgmestrene i Mariagerfjord og Rebild Kommune, Mogens Jespersen og Leon Sebbelin, har skrevet et brev til ministeren, hvor de fraråder ham at skære de planlagte 30% i LAG-midlerne. De to borgmestrer advarer om, at det vil koste både lokal engagement og lokale arbejdspladser. 

- Vi kan se, at der kommer nogle projekter af ildsjæle, der med et beskedent statsligt beløb, skaber både arbejdspladser og styrker lokalområderne, siger borgmester i Leon Sebbelin fra de Radikale, der er borgmester i Rebild Kommune. 

Rebild- og Mariagerfjord Kommuner har i 2016 et budget på 2.284.541 kroner til de lokale aktionsgrupper. Med en besparelse på 30% vil det betyde, at der i 2017 kun er 1.599.179 kroner til de lokale ildsjæle.

- Det vil betyde at nogle af de projekter, der er i støbeskeen derude, vil løbe panden mod en mur, siger Leon Sebbelin. 

LAG-projekter kan være alt fra naturprojekter og udvikling af kultur- og fritidstilbud i lokal områderne. Hvis besparelserne går igennem, kan mange ildsjæle dog vinke farvel til støtte fra disse midler, hvilket er til stor ærgrelse for de to borgmestre.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland