Nordjyske ejerlejligheder sælges hurtigere end for fem år siden

Det er blevet nemmere at få solgt en ejerlejlighed i Nordjylland, end det var for fem år siden, viser tal for ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Har flyttetrangen meldt sig, og står du med en ejerlejlighed, du gerne vil af med? I så fald er der godt nyt. Du kan nemlig hurtigere sælge en ejerlejlighed i Nordjylland i dag, end du kunne for fem år siden, viser en ny opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Nybolig har sammenlignet salgstider på ejerlejligheder fra 2012 til 2016, og opgørelsen viser, at det i gennemsnit er blevet 30 procent hurtigere at sælge en nordjysk ejerlejlighed, end det var for fem år siden.

- Der er fart på det nordjyske boligmarkedet i øjeblikket, hvor ejerlejligheder skiller sig ud. Det er især nyetablerede familier og studerende, der vælger ejerlejligheden, og det er klart medvirkende til, at der de sidste fem år er pillet godt to måneder af salgstiden, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig, i en pressmeddelelse.

I 2012 tog det i gennemsnit 211 dage at sælge en ejerlejlighed i Nordjylland, men i 2016 var den gennemsnitlige liggetid faldet til 148 dage. Nordjylland ligger dog stadig et stykke over landsgennemsnittet. På landsplan faldt den gennemsnitlige salgstid fra 181 dage i 2012 til bare 110 dage i 2016.

- Der er også et opsparet boligbehov siden Finanskrisen, som vi ser blive forløst i disse år. Mange har holdt lidt igen, men nu ser det ud for alvor til, at flere er klar til at realisere deres boligdrømme, siger Thomas Hovgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland