Nordjyske firmaer i strid med Apple om nyt produkt til smartphones

Spar Nord og udviklingsfirmaet SubHub har udviklet finansiel service til smartphones, men nu blokerer Apple den sidste vej og vil ikke godkende app´en.

Spar Nord vil gøre det lettere for kunderne at melde fra de forskellige abonnementer, man alligevel ikke bruger – eller bare ønsker at opsige.

Sparekassen har investeret i en app til det formål – en app, som to nordjyske it-udviklere i firmaet SubHub - har fundet på.

Men nu spænder den internationale gigant Apple ben for, at projektet kan blive til noget. For Apple vil ikke godkendte app´en - som skulle være tilgængelig i Apple App Store på smartphones.  Det sted såvel Apples som Spar Nords kunder ville kunne hente tjenesten fra.

- Det er frustrerende, at vi ikke får en konkret begrundelse for hvorfor, siger Ole Madsen, der er kommunikationsdirektør i Spar Nord.

- Enten så har Apple misforstået det eller også kunne man have en forestilling om, at der er nogen, der synes, det er en dårlig ide med et produkt, der nemt og hurtigt kan afmelde abonnementer, fortsætter han.

Det er det nordjyske innovationsfirma SubHub, der har udviklet såvel ide som teknologi bag app´en, der vil give forbrugerne mulighed for dels at få overblik over ens abonnementer og dels opsige dem, der ikke længere relevante.

Firmaet begyndte sidste år, da  folkene bag vandt en FinTech Hackathon-konkurrence, og efterfølgende gik Spar Nord ind i et finansielt samarbejde med firmaet.

Trods Apples umiddelbare modstand, så har Spar Nord ikke tænkt sig at stoppe projektet.

- Vi skal lige have undersøgt den seneste melding fra Apple, men vi har ingen planer om at droppe projektet, tværtimod, så ser vi store muligheder - også internationalt, siger Ole Madsen fra Spar Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland