Nordjyske ishockeytalenter kom tættere på NHL

To unge ishockeyspillere med rødder i Frederikshavn IK blev valgt, da NHL-klubberne lørdag sikrede sig rettighederne til de største talenter i verden.

De fleste unge ishockeyspillere drømmer om at komme til at spille i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og for to unge frederikshavnere rykkede drømmen lørdag et skridt nærmere. Her blev 18-årige Mathias From og 17-årige Joachim Blichfeld nemlig valgt i den såkaldte draft, hvor NHL-klubberne sikrer sig kontraktrettighederne til de største talenter i verden.

De to nordjyske forwards spiller i dag begge i svensk ishockey, men de har fået deres ishockeyopdragelse i Frederikshavn IK. Det er første gang nogensinde, at spillere med rødder i den nordjyske ishockeyklub er blevet valgt i den prestigefyldte NHL-draft.

Det var på forhånd forventet, at Mathias From ville blive taget i draften, og det skete i femte runde, hvor topklubben Chicago Blackhawks valgte den talentfulde frederikshavner, som i den forgangne sæson debuterede i den bedste svenske række for Rögle.

Mere uventet var det, at årets NHL-finalister fra San Jose Sharks med draftens næstsidste valg tog 17-årige Joachim Blichfeld, som har været en meget målfarlig herre for Malmö Redhawks' ungdomshold i denne sæson. Blichfeld og From spillede begge i Frederikshavn indtil for to år siden.

Frederikshavn White Hawks har tidligere fået draftet målmandsstjernen Frederik Andersen, men han er oprindelig fra Herning og er således ikke udklækket i den nordjyske klub, som altså efter årets NHL-draft, der blev afholdt fredag og lørdag i den amerikanske by Buffalo, nu kan mønstre to NHL-draftede spillere.

Der blev i alt valgt tre danskere i årets draft, for lige før Blichfeld blev taget, valgte St. Louis Blues den 17-årige Rødovre Mighty Bulls-forward Nikolaj Krag Christensen. Dermed blev 2016-draften historisk for dansk ishockey. Der er nemlig aldrig tidligere blevet valgt tre danskere i samme draft. I alt er 21 danske ishockeyspillere igennem tiden blevet draftet.


Seneste nyt

fra Nordjylland