Nordjyske kommuner kæmper om de samme tilflyttere

De nordjyske kommuner er i benhård kamp om nye tilflyttere. Men en ny analyse viser, at en stor del af deres ihærdige indsats kan være spildt, fordi kommunerne ikke formår at følge den helt til dørs.

Både Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune har de klare bud på, hvorfor tilflytteren skal vælge netop deres kommune.

- Vi har en million mennesker og 500.000 arbejdspladser inden for en times kørsel, siger Torben Ladefoged, der er erhvervsdirektør i Mariagerfjord Kommune

- Vi er Nordjyllands sundeste kommune, og så har vi vores natur og gode muligheder for at dyrke idræt, siger borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (Radikale Venstre).

Men de mange kampagneovervejelser kan være spildte kræfter, viser en ny analyse. Kommunerne skal i langt højere grad blive bedre til at adskille sig fra nabokommunerne.

- Det betyder, de ikke når at få effekt af deres indsatser, de når ikke at komme i mål, og de når ikke at komme ud med det relevante budskab til den enkelte modtager af budskabet, og på den måde bliver strategien overflødig for den enkelte kommune, siger Martin K. Glarvig, der er CEO i Geomatic, der står bag analysen.

De nordjyske kommuner har gjort flere ihærdige forsøg, men mangler stadig at blive helt skarpe på deres målgruppe og egen profil, mener Esben Lind, der er direktør i Publicity.

- Det vi ser i øjeblikket er, at det er meget ens, det der bliver kørt fra kommunernes side, og der er altså plads til forbedring. Det bliver lidt alles kamp mod alle og de samme budskaber og de samme målgrupper, og så flytter det ikke noget, siger Esben Lind.


Seneste nyt

fra Nordjylland