Nordjyske kvinder får færrest plastikoperationer

Nordjyske kvinder er de kvinder i landet, der får foretaget færrest plastikoperationer. Kun fem procent af de nordjyske kvinder overvejer at lægge sig under kniven i 2016.

Ansigtsløft, fedtsugning og brystforstørrende-operationer har på landsplan en stigende interesse blandt kvinder. Det er dog en kæmpe forskel på, hvor i landet du bor, når det kommer til at lægge sig under kniven. De nordjyske kvinder ligger markant under gennemsnittet, når det kommer til plastikoperationer, det viser en analyse foretaget af Voxmeter for Aleris-Hamlet hospitaler, der er en af landets største udbydere af kosmetisk kirurgi. 

Vi oplever stigende interesse for kosmetisk kirurgi på alle vores hospitaler, men det er tydeligt, at efterspørgslen er markant mindst i Region Nordjylland. Man kan kun gætte på en forklaring. 

– Vi oplever stigende interesse for kosmetisk kirurgi på alle vores hospitaler, men det er tydeligt, at efterspørgslen er markant mindst i Region Nordjylland. Man kan kun gætte på en forklaring. Det kan eventuelt skyldes, at andelen af kvinder over 40 år er større uden for byerne. Og de udgør et segment, som i mindre udstrækning end gennemsnittet benytter sig af plastikkirurgi, siger Bo Jønsson, specialeansvarlig overlæge i plastikkirurgi ved Aleris-Hamlet Hospitaler i Aalborg. 

I undersøgelsen er det kun hver tyvende nordjyske kvinde, der har overvejet at få plastikkirurgi, mens ingen svarer ja til at have konkrete planer om en skønhedsoperation. I København er tallene lidt anderledes, her forventer 3,1 procent af de adspurgte at lægge sig under kniven for at ændre udseendet. 

Vi oplever en tendens til, at kvinderne blot gerne vil ligne sig selv for nogle år tilbage

– I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret. Vi oplever et større fokus på det naturlige look nu. For langt de fleste handler det ikke om at få de største bryster eller den flotteste modelkrop. Vi oplever en tendens til, at kvinderne blot gerne vil ligne sig selv for nogle år tilbage, siger Bo Jønsson. 

Brystforstørrende operationer er den mest populære skønhedsoperation. Efter det kommer brystløft, korrektion af øjenlåg og maveløft. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland