Nordjyske ryttere vandt DM i military for hold

Et solidt forspring lørdag sikrede optimale betingelser for at sikre sejren ved DM søndag.

Efter en sløj fredag til danmarksmesterskaberne i military kom de nordjyske piger fra Klithuse Military Klub stærkt igen

De kunne tåle at lave seks nedrivninger tilsammen i ridebanespringningen, men med blot en enkelt sikrede rytterne fra Klithuse Military Klub sig danmarksmesterskabet for hold i ridesportens triathlon Military.

- Vi er super godt tilfredse med resultatet som viser at klubben fortsat leverer nogle af landets bedste ryttere, lyder det fra Henriette Bedsted, der på Baltzerlunds Tiger faktisk var den eneste af de fire ryttere, som ikke var fejlfri i sidste disciplin ridebanespringning søndag, hvor det hele skulle afgøres.

Men den ene nedrivning kom ikke til at få betydning, for efter en fejlfri dag på terrænbanen lørdag, havde holdet bragt sig solidt i spidsen.

Fredagens dressur havde ellers varslet større problemer, da holdet efter førstedagen lå på en tredjeplads.

Holdet består af en række særdeles garvede profiler.

Både Lærke Larsen, Rikke Mortensen og Henriette Bedsted har flere nationale og internationale mesterskabsplaceringer bag sig, mens holdet sidste rytter, den unge Emilie Friederichsen er helt ny i mesterskabssammenhæng.

- Pigerne giver ikke sådan lige op og netop terræn og ridebanespringningen er deres bedste discipliner, så jeg har sådan set ikke ligget søvnløs efter dressuren, smiler en glad træner Finn Larsen, efter medaljeceremonien.

Det er andet år i træk, at Klithuse Military Klub vinder danmarksmesterskabet for hold i disciplinen.

Danmarksmesterskaberne afvikledes i Skanderborg og de fire ryttere fejres af deres klubkammerater hjemme i Klithuse Military Klub klokken 18:30 søndag.

Interesserede er velkomne.

Klithuseholdet består af:

Lærke Larsen på Carisma

Rikke Mortensen på Loulu

Henriette Bedsted på Tiger

Emilie Friederichsen på Jens

Military er ridesportens Triathlon, hvor rytterne over tre dage konkurrerer i de tre discipliner dressur, terrænridning og ridebanespringning.

Den som har færrest strafpoints efter alle tre discipliner vinder.

I holdkonkurrencen stilles med tre eller fire ryttere. Her er det de tre bedste ekvipagers samlede resultat, der tæller. 


Seneste nyt

fra Nordjylland